Bahama saarestiku tühjal saarel toimuma pidanud Fyre festivali idee tekkis Billy McFarlandil ja räppar Ja Rule'il ning see oli planeeritud rikaste noorte alternatiivfestivaliks. Fyre festivali reklaamisid teiste seas supermodellid Bella Hadid, Chanel Iman ja Emily Ratajkowski.

Festivali korraldanud firma Fyre Media maksis sotsiaalmeedia kuulsustele, et viimased festivali reklaamiksid juba enne kui esinejate nimekiri lukku sai pandud. Reklaam töötas ning müüdi tuhanded piletid kahel nädalavahetusel toimuma pidanud üritusele Exumase saarel. Kuulsamateks esinejateks olid Blink 182, Skepta, Major Lazer ja Disclosure.

Festivaliga seotud kallimad majutuspaketid Exumase saarel, mis varem kuulus narkoparun Pablo Escobarile, maksid ligi 250 000 eurot, kuid tegelikkus osutus luksusest väga kaugel olevaks.

Neljapäeval saarele jõudnud külalised avastasid eest luksmajutuse ja gurmeeroogade asemel telkküla, korralageduse, metsikud koerad ja hulgaliselt vargaid, kes kõik suurt noosi ootasid.
Maitseelamuste asemel pakuti plastkarbis kaht saiaviilu, kaht juustuviilu ja kärbatanud salatit.

Luksvillade ja jahtide asemel ootasid külalisi rääbakad telgid, mis ühe külalise sõnul oleks esimese tuuleiiliga lendu tõusnud.

Rikkad külalised ei oodanud hetkegi, et ebamugavast olukorrast Twitteris teada anda. "Olukord on hullem kui pagulaslaagris," kirjutas üks.

Twitter aga ei tundnud vaestele petta saanud rikastele kaasa ning heitis nende üle hoopis nalja.

Ühe festivalikülastaja sõnul anti neile paberid, millega saab raha tagasi nõuda, kuid festivali lehel on kirjas, et raha tagasi ei maksta.

Allikad: Billboard, Telegraph, Iltalehti