Kui eelmisel suvel võttis Southwestern Advantage programmist osa kokku 324 tudengit Eestist siis sel korral paneb ennast proovile juba tervelt 346 hakkajat noort. Neist 182 võtab reisi ette esmakordselt. „Esmalt kogunevad kõik tudengid Nashville’is, kus ettevõtte peakontoris toimub veel viimane mitu päeva kestev koolitus ning seejärel jagunevad noored gruppidesse ja sõidavad laiali üle USA,“ selgitas Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk. „Eesti tudengid hakkavad tegutsema kokku 21 osariigis Alaskalt kuni Florida ja Californiani välja.“

Aktiivne müügitöö kestab augusti keskpaigani ning seejärel võetakse enamasti kuni paar nädalat vaba aega, et veel mööda suurt riiki ringi sõita ja vaatamisväärsusi avastada. Suurem osa tudengitest saabub Eestisse tagasi septembri esimestel päevadel.

Eesti tudengid on seni olnud Southwestern Advantage programmis väga edukad ning seda usinust müügitööl tõestab ka fakt, et eestlaste osalus kogu ettevõttest on juba ligi 10%. 19-st tütarfirmast koosnevat rahvusvahelist ettevõtet, mille möödunud aasta kogukäive ületas 200 miljonit dollarit, omavad ainult inimesed, kes seal ka samal ajal töötavad.

Eelmise suve osavaimaks müüjaks osutus eestlaste poolt juhendatav lätlanna, kes suvega müüs peredele 212 492 dollari eest raamatuid.

Esimest korda osalesid Eesti tudengid Southwestern Advantage'i suvetööl 2001. aastal. Nüüdseks on sellest programmist välja kasvanud Baltimaade üks edukamaid tudengiorganisatsioone, mille tegevusest on rahvusvahelise elu- ja töökogemuse saanud ligi 2500 Eesti tudengit. Programmi raames saavad tudengid põhjaliku ettevõtlus- ja müügikoolituse ning seejärel veedavad suve Ameerikas reisides, ukselt uksele haridusraamatuid müües ning õpinguteks raha kogudes.