Suus sulav!

3 küpset avokaadot
1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 kiivit
killuke tšillit
2 dl vahukoort
4 dl ananassi-laimismuutit
(nt Kadarbiku talu)
2 piparmündi- ja 5 melissi-
lehte
1 pisike kurk
soola, pipart
mett
peale rukolat, kiivi-kuubikuid
ja sinepit

Pane kõik kooritud ja tükeldatud puu- ja köögiviljad ning piparmündi- ja melissilehed kõrgeservalisse kaussi. Vala üle vahukoorega ning surista sauseguriga püreeks. Vala hulka sidrunimahl ja ananassi-laimismuuti ning surista veel kord läbi. Timmi maitse tšilli, soola, pipra ja vajadusel tilga meega parajaks. Tõmba kausile toidukile peale, nii ei pääse hapnik kohe avokaado kallale, ning aseta külmikusse. Lase vähemalt tunnike külmeneda ning serveeri rukolapuhma, hakitud kiivi ning sinepipiiskadega. Eriti mõnus ja toitev pärast pikka päeva rannas!