Yale'i ülikoolis koostatud uuring tõestas, et inimsuhted mängivad õnnetunde juures suurt rolli. Mida suurem on su sõbravõrgustik, seda suurem ka õnnetunne. Ja kui üks sõpruskonnast on õnnelikum, levib see ka teistele.

Mõistad ilmselt isegi, et hooaegade kaupa seriaalide vaatamine sind pikas plaanis ju rõõmsaks ei tee. Kuidas aga sõpruskonda suurendada ja seeläbi õnnelikum olla? Selleks on viis lihtsat sammu, mida tutvustas Eric Barker leheküljel FastCompany.

Otsi üles vanad sõbrad

Sõbrad, kes sul kunagi juba olnud on, ent kaugeks jäänud, on hea koht kust alustada. Kuna hirm on väiksem, suhtled vabamalt ja leiad kiiremini ka ühise jututeema, kas või meenutades mõnd vahvat seika. Nende kaudu võid aga omakorda kohtuda uute inimestega, kes nende ellu vahepeal saabunud on. Suvi on selleks ideaalne aeg, et kas või kodukohas kohtuda vana pinginaabriga.

Leia sõpru töölt või koolist

Kaastöötajad ja koolikaaslased on head potentsiaalsed uued sõbrad. Sa veedad nendega nii ehk naa juba palju aega koos ja nad on lähedal ja kättesaadaval pea et alati. Hea koht suhete loomiseks on lõunalauas. Teadlaste sõnul on parim otsida suures lauas istuvaid inimesi, sest tõenäoliselt on just nemad avatumad uutele suhetele.

Ole hea kuulaja ja leia ühiseid teemasid

Sarnased teemad ühendavad inimesi. Püüa jutu käigus leida need teemad ja arenda neid ning samas kuula, mida neil öelda on, püüdmata kohe endast lobisema hakata.

Astu klubisse või loo mõni huvigrupp

Taanis elavad maailma kõige õnnelikumad inimesed ja üheks põhjuseks on, et 92% neist kuuluvad mõnda sotsiaalsesse gruppi - olgu selleks spordimeeskond, kultuurilised ühishuvid või raamatuklubid. Kui sulle meeldib näiteks toidutegemine, pane end mõnele koolitusele kirja ja sa leiad end peagi väga meeldivast seltskonnast ja oled sealt koju jõudes juba palju õnnelikum. Kui kuskile minek tundub liiga raske, alusta grupi loomisest sotsiaalmeedias ja kutsu alustuseks tõenäoliselt huvitatud inimesi arutlema ja liituma.

Kõige tähtsam: hoia sõpru

Sama tähtis, kui on leida sõpru, on ka neid hoida. Võta neid sama tähtsana kui külastust hambaarstile või eksamit: planeeri nende jaoks aeg, mitte ära jää ootama, et see iseenesest tekkib.