Pendlimees Veeliks Jalakas ennustas Tartu Ekspressile, et uus aasta algab raskustega. Probleemid, mis olid lõppeval 2008. aastal, süvenevad veelgi. Samas prognoosib Jalakas uueks, 2009. aastaks ka palju avanemisvõimalusi ja väljavaateid neile inimestele, kes suudavad elus aktiivsed olla.

„On nii head kui halba. Eks inimesed püüdku see parem sealt välja noppida,“ julgustas Jalakas.

Uus aasta toob inimestele kaasa vastuolusid perekonnas, hälbeid või konflikte. Jalakas rõhutas, et võimalikult palju tuleks hoiduda nikotiinist ja alkoholist ning suhtuda oma tulevikku positiivselt. „Siis on tihtipeale ka tulemused paremad,“ kinnitas Jalakas. „Minul endal peaks olema õnnelik aasta, küllap on siis paljudel teistel ka. Tuleb lihtsalt neid häid päevi ja ilusaid elamusi oodata ja vastu võtta.“

Tartlase Regina Ilvese sõnul huvitab praegu inimesi kõige enam tuleviku materiaalne pool, kuid uus aasta lootustest hoolimata majanduslangusele leevendust ei too. Ilvese hinnangul jätkub madalalseis samal kujul veel ka 2009. aastal.

Ka loodus olla häiritud — võib tunnetada väga tugevaid võnkeid. Tema sõnul on looduses toimunud nihe ning teatud ajajärkudel võib täheldada põllumajandusprobleeme. „Ma näen, et aeg-ajalt, periooditi, tulevad siin ohumärgid. Inimene peaks ikkagi tulevikule mõeldes kokkuhoidlikumalt elama hakkama, et vee peal püsida,“ ennustas Ilves. Päris looduskatastroofe Ilves siiski uuel aastal ei näe.

Ilves lubas, et positiivselt poolelt on aga armastuse näitajad tõusmas — rohkem pööratakse tähelepanu pereliikmetele ja perega koosolemisele. Enam hakatakse hindama armastuse kvaliteeti ning see seob inimesi.

Spordisõpradele on rõõmustavaks sõnumiks see, et Ilves ennustuse järgi toimub uuel aastal traditsiooniline Tartu maraton, mis viimastel aastatel lumeta talve tõttu ära on jäänud