“Augustiunetus on omaette nähtus - eripalgeline, ligitõmbav kultuuriline ja sotsiaalne ruumimäng, mis ei jäta kedagi puudutamata”, kirjeldas korraldaja Gea Kammer. “Põhjus, miks me teist aastat just Kuninga tänaval ja vanalinnas asume, on soov uuesti tuksuma panna Pärnu süda, mis kogu toreduse kõrval mõjuks positiivselt ka linna kultuurigeograafilisele pildile.” Korraldaja sõnul kogeti eelmisel aastal, et inimesed tervitasid vanalinna elavnemist üllatuse ja rõõmuga ning eakam põlvkond ka nostalgiliste meenutustega. Lisaks leiavad korraldajad, et Pärnu väärib üha uutmoodi avastamist mitte ainult linnakülalistele, vaid ennekõike pärnakatele endile.

Festivalil pakuvad toiduelamusi ligi 70 kohvikut, millest kõige stiilsemaid ja meeldejäävamaid ka tunnustatakse. Menüüd on rikkalikud, alates kodutehtud kookidest kuni vegan kausismuutideni. Geograafiline mõõde on kohvikute menüüdel lai ulatudes India pannkookidest ja Hispaania tapastest, Peipsi tindi ja Kihnu käsitööleivani. Täpse nimekirja kohvikutest leiab SIIT.

Sel aastal kutsub Augustiunetus koos Uuskasutuskeskusega olema keskkonnasõbralik kohvikukülaline. Lõuna tänaval asuvast infotelgist saab iga kohvikuline kaasa haarata tasuta tassi-taldriku ja söögiriistad, mida saab oma tarbeks õhtu jooksul kohvikutes kasutada. Festivali infotelgi juures asuvad ka veepaagid nõude pesemiseks ja joogiveevõtuks.

Mõned värvikamad hetked tänavusel Augustiunetusel:

* Muinasjutulised mini-aiad Kuninga 32 aias.

* Pärnu Muusikalaat ja kohaliku muusika viktoriin - 12:00 pop-up kohvikus Mona (Hommiku 9)

* Kributurg ehk laste kirbuturg – 16:00, Lastepark

* Andrus Vaarik ‘’Loomingulisest logelemisest’’ – 18:00, Oscari pargikohvikum (Brackmanni park)

* Dr Tuuliki Hioni loeng "Augustiunetuse standardvarustus" - unest, magamisest, nutiunetusest.19:00 Oscari pargikohvikum (Brackmanni park)

* Tuurit-Tuuriti tantsuline etteaste ‘’ÖÖ – Linna Tuled?!’’ – 18:30, Vallikäär

* Unetute pidžaamajooks – 19:45, Koidula park

* Siim Arusaare trummikooli ülesastumine – 18:00 ja 20:00, Kuninga estraada (Kuninga tänaval)

* Pärnu kunstikooli öine maalimissümpoosiumm "Klassikaline keha öös" - 21:00 Oscari pargikohvikum (Brackmanni park)

* Ansambel ‘’Puuluup’’ esinemine – 22:00, Täiskuulava

* Linnalabori ööretk ‘’Kuutõvekõnd’’ – 00:00, Brackmanni pargist Pärnu südalinna tänavatel ja majades

Augustiunetust külastas 2017. aastal ligi 14 000 inimest, olles seega suuruselt teine sündmus suvepealinnas. Festivali peateljeks on Kuninga tänav ja festivaliala piirneb Rüütli, Uue, Ringi, Kuninga, Lõuna ja Akadeemia tänavaga ning Koidula ja Jakobsoni pargiga.