BMX'i finaal algas. Sõitjad kutsutakse ritta, Andres Lainevool on ainuke eestlane, kes finaali sai. Tubli vana! Kokku on finaliste 25, esimese koha BMX kvalifikatsioonides sai 16-aastane Brett "Maddog" Banasiewicz.

Andres Lainevool alustab sõitudega. Rahvas möirgab nagu üks mees, sest siiski on Andu üks omadest. Seekord antakse igale sõitjale 2 sõitu ja veel võimalus viimaseks trikiks. Andres kukkus, aga sellest pole hullu, publiku südamed on poiss võitnud.

20-aastane Andres Jesus alustas sõiduga, tehes suuri lende. Flair, seejärel Frontflip Nohander! Hullumeelne! Kõik tulistavad nii, kuis jaksavad - näidatakse oma trumpe, sest kaotada pole enam midagi.

Spencer Bass, esimest korda Simpel Sessionil, võlub inimesi hullutavate trikkidega. Taas tuleb Andres, alustades oma teist sõitu 360 Footjam Whip'iga. Spencer Bass, kes üritas Tailwhipi, kukkus ja sai viga. Meedikud jooksid rajale ja olid valmis esmaabi andma, kuid ta tõusis ja sõidab edasi!

Andres Lainevoolu kord on näidata oma viimast trikki. Publik möirgab - Andres tegi ära Bars 540 Footjami!

Võistlusalale on asunud 20-aastane Tšehhist pärit Ondra Slez, kes sai hakkama Double Decade´iga. See mees tegi just ajalugu - ta on esimene, kes selle triki siin ära tegi!

Järgmised 4 võistlejat soojendavad end sõitudeks: Bruno Hoffman, Ryan Taylor, Daniel Wedeneijer ja Kevin Kalkoff. Daniel Wedeneijer rabas kõiki, hüpates üle 4-meetrise kohtunike laua, tehes perfektse Fufanu!

Hea muusika paneb pea kogu Suurhalli kaasa liikuma. Publiku seast on olnud kuulda, et lugude valik on üldiselt siiani üsna halb olnud.

Dean Cueson, Colton Satterfield, Ty Morrow ja Anton Evstifeev moodustavad järgmise sõidugrupi. Vaatame, millega nemad meid üllatavad!

Dean alustas võimsalt, tehes Superman Whipi! Kes tahab lendama õppida, võtku Dean'iga ühendust! Colton alustab 360 Backflipiga, see on tema jaoks käkitegu. Ty Morrow, kes võitis Bunnyhop võistluse, teeb alustuseks Can Can to No Handeri. Vallatud blondid juuksed lendamas, kihutab ta läbi kogu raja!

Josh Harrington, Pat Casey, Ben Hennon ja Michael Beran läksid rajale. Ben tegi eriti hullu Frontflip Tailwhipi, Pat aga seisis flyboxi kohal enda lenksu peal püsti, uskumatu! Viimased trikid olid täiesti hullud! Pat Casey võitis selle sessiooni, 1406 punkti! Ta on hetkeseisuga uus liider!

Garrett Reynolds, Drew Bezanson, Dennis Enarson ja Brett Banasiewicz on järgmised. Nüüd läheb asi täiesti pööraseks! Garrett, eelmise aasta võitja, läks rajale ja rabas 270 Downside Tailwhipiga. Dennis aga hüppas üle raja, käed lahti, ehk siis tegi suure Nohanderi. Drew läks rajale ja tegi alustuseks Tailwhipi. Väga suure Tailwhipi. See mees on hull: perfektne Barspin to wall ja Icepick to footjam! Rahvas on hullumas!

Garrett kaotas järjekordset lendu tehes oma mütsi rajale. Uskumatu lend üle terve raja! Dennis Tegi 180 üle reili, alustuseks! Rahvas on vait ja ootab järgmist trikki. Üks lendur teise järel, rajale läheb 4x Can cani tehes ja ülisuure Barspin to Icepick'i jääb kohtunike laua külge kinni Drew, kes hüppab sealtsamast, mitme meetri kõrguselt tagasi rajale.

Kommentaatorid ei suuda oma silmi uskuda. Selle aasta tase on tõesti kõrge. Rajal on Maddog aka Brett, kes rajal rohkem lendab kui sõidab.

Nüüd on trikkide aeg ja oodata on midagi väga suurt. Drew üritab kohtunike lauale hüpata - kolm korda üritas ja katsed ebaõnnestusid. Maddog ajab aga rahva täiesti hulluks Cashrolliga üle flyboxi. Uskumatu, ta tegi ka Cashroll no handeri! See on esmakordne, mitte kusagil pole enne seda trikki ära tehtud!

Vahepeal toimus ka Red Bull BMX parima triki võistlus, mille pani kinni 16-aastane USA-st pärit Chad Kerley!

Simpel Session BMX-i finaal lõppes sellise esikolmikuga: Drew Bezanson 1. koht, Brett Banasiewicz 2. koht ja Dennis Enarson kolmas koht! Andres Lainevool saavutas 21. koha. Palju õnne võistlejatele!

Järgmisel aastal näeme loodetavasti uuesti!