Augusti lõpus Vabaduse väljakul peetud suvine trikirattavõistlus Simpel Summer Session jõudis aga spordikanalite Fuel TV ja Fox Sports vahendusel eelmisel nädalal kokku enam kui 100 miljonisse kodusse Ühendriikides.

Simpel Sessioni peakorraldaja Mario Kalmre sõnul tutvustasid Simpel Sessioni klipid Ameerika televisioonis vaatajatele üle USA ka Eestit ja Tallinna. „Ehkki MTV ja Fuel TV saated sisaldavad võistlusest vaid mõne minuti jagu materjali, võib seda siiski lugeda üheks tähelepanuväärsemaks kajastuseks, mida Simpel Session kunagi saanud on,“ lausus Kalmre.

20-minutiline tõsielufilm Five Months to Freedom („Viis kuud vabaduseni“) räägib loo ülieduka profikarjääri kõrvalt keskkooli lõpetada üritavatest noortest Nike 6.0 meeskonna BMX-ratturitest – 17aastasest Dennis Enarsonist ning 18aastasest Garrett Reynoldsist. Et mõlemad on ka Tallinnas võistlemas käinud, näeb filmis mitmeid kaadreid filmi peaosaliste sõitudest Simpel Sessioni trikipargis. „Viskaksin iga kell koolist poppi, et sellele võistlusele tulla,“ räägib Garrett Reynolds filmis Simpel Sessionist. Filmi näidati MTVs 19. ja 21. septembril, uuesti saavad ameerika televaatajad filmi näha täna.

Uudisklippi 29. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul aset leidnud Simpel Summer Session võistlusest näidati Ameerikas terve nädala jooksul alates 12. septembrist. 80 miljonis kodus leviv Fox Sports näitas uudist kahel korral, samasse televõrku kuuluv ja 26 miljoni kodu teleekraanile jõudev elamusspordikanal Fuel TV aga koguni 28 korda. Rahvusvahelisse telepilti jäid ka nii vabadussammas kui ka platsilt jõuga eemaldatud kuulsusejanuline kohalik, kes keset finaalsõite valjuhäälselt trikiparki joostes nii publikus kui võistlejates mõneks hetkeks hämmingut tekitas.

Film "Five Months to Freedom" on neljas osas internetis vaadatav siin, Fuel TV ja Fox Sportsi uudisklippi aga siin.

Simpel Session’10 toimub 5.–7. veebruaril 2009 Saku Suurhallis.