Salvrätid

Kas on WC saanud otsa paber või lennutab tuul minema selle ühe liraka, mis jäätisehoidmiseks antakse, igatahes on sadu olukordi, kus parimaks sõbraks osutub salvrätt. Soovitatavalt mitu pakki. Kogenenumad festivalihundid võivad kaasa haarata ka rulli WC-paberit.

Hügieenilised salfrätid

Sõid hot-dogi ja oled ülepeakaela ketšupine. Toetasid käe niisekele maapinnale ja nende näppudega enams uhkruvatti süüa ei soovi? Alati on heaks abimeheks niisutatud salfrätid, mis liiga kuumal päeval ka keha üle tõmmata värskenduseks võimaldavad. WC järjekorras vaid kätepesuks seista... sa ju ei taha, seda enam et sageli on tualett tasuline või on teisaldatava WC juures kraanide veepaak tühi.

Vihmakeep

Sest pea ükski festival ei möödu vihmata. Kuna keebid on toimumiskohas alati kordades kallimad (ja hind võib kerkida, kui sadu algab), on kergem väike kilenutsak kohe kotipõhja valmis susata.

Multifunktsionaalne sall

Oled sa mees või naine, sinu festivaliarsenali PEAB kuuluma üks sall. Sall pole ainult praktiline kaelasoojendaja, mis tuulte eest hoiab, vaid täidab vajadusel käteräti, piknikuteki või pleedi rolli ka.

Sularaha

Ära kunagi usalda pangabusse ja -automaate, vaid varu sularaha. Isegi kui sa tead toimumiskoha lähedal asuvat automaati, võib see olla a) rahast või vähemalt väiksematest kupüüridest tühi b) nii pika järjekorraga, et sa jõuad kolm korda vihastada ja kaklema minna, enne kui masinani jõuad, et siis avastada, et sealt saab veel välja võtta vaid 500-euroseid.

Alati pane väike osa sularaha ka eraldi rahakoti sahtlisse, kus selle õhtu lõppedes taksoga kojusõiduks või teepealse burksiputka toodete nautimiseks võtta saad.

Miniapteek

Villiplaaster, tavaline plaaster ja valuvaigisti on asjad, mis võivad pästa õhtu, aga teenida sulle ka mõnusaid plusspunkte teiste silmis, kes hädas. Kui võtad kaasa vaid ühe valuvaigisti ja plaastri, siis mahutad need kerge vaevaga rahakotti, ilma autoapteeki kaasa tassimata.

JÄTA MEELDE: enamikel suveüritustel tuleb sul värava taha prügikasti jätta nii veepudel, võileib, vihmavari, profikaamera kui sääsetõrjevahend ja muud kentsakad pihustid. Ära neid parem kaasa tassi ja vaata kodus üle, et sul ka eelmisest õhtust või nädalast kotipõhjas näiteks veiniavajat või midagi teravat pole, mis tõenäoliselt valvsa turvamehe/naise kätte loovutada tuleb.