Žüriisse olid palutud arvamusliidrid erinevatelt eluvaldkondadelt, kellel on hea maitsetunnetus: rahvusvaheliselt tunnustatud õlleekspert Michael Zepf, Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkonna majandusosakonna juht Frank Meier, Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo, ajakirjanik Raul Ranne, Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, muusik Stig Rästa, energia- ja spordijuht Sandor Liive, kirjanik ja filmitegija Kadri Kõusaar, modell ja restoraniomanik Beatrice ning ajakirjanik ja kokaraamatute autor Martin Hanson.

Pimetestis osalesid kuus Reinheitsgebotile vastavat õlut: Jever Pilsner, Löwenbräu Original, Paulaner Original Münchner Hell, Saku Kuld, Krombacher Pils ning Hacker-Pschorr Munich Gold. Seega olid Saku Kulla konkurentide seas näiteks maailmas enimmüüdud hele lagerõlu ning kolm õlut, mille tootjatel on õigus osaleda Oktoberfestil. Žüriiliikmed hindasid pimetestis Saku Kulla parimaks koguni viies kategoorias kuuest ning Kuld kuulutatigi võitjaks.

World Brewing Academy Euroopa koordinaator ning tunnustatud Doemensi Ülikooli pruuliteaduse ja –tehnoloogia õppejõud Michael Zepf Saksamaalt andis Saku Kullale kõrge eksperthinnangu. „Olles Reinheitsgeboti alusel pruulitud Kulda maitsnud, saan kinnitada, et sellel õllel on kõik omadused, mida võiks ühelt ideaalselt Müncheni heledalt õllelt oodata. Kullal on sügavkuldne värv ning ilus peen vaht. Aroominootidest on tabatavad viited ürtidele ja eristuvad humala noodid, mille võtab kokku värskelt küpsetatud saiale sarnanev linnase aroom. Kõik need aroomid sulanduvad kokku peeneks ja värskendavalt meeldivaks maitseks, mille annavad kvaliteetsed odralinnased. Järgneb elegantne ja karakteriga lõpunoot ja kauakestev järelmaitse. Tegelikult juba ootan järgmist lonksu!“ tunnustas Zepf.

„Neli sõna: hõrk, puuviljane, kerge, elegantne,“ iseloomustas oma lemmikut žüriisse kuulunud Kadri Kõusaar. „Eristus teistest. Maitse poolest hea pehme,“ märkis Stig Rästa. „Balansis, pehme, magus-hapu maitse tasakaalus, hea aroom ja meeldiv järelmaitse,“ hindas Sandor Liive.

Reinheitsgebot on aastast 1516 pärinev ning tänaseni kehtiv Saksamaa pruulimisstandard, mille kohaselt võib laagerõlut pruulida ainult odralinnastest, humalast ja veest, peale nende on lubatud veel vaid pärmi kasutamine. Selle standardi järgimine annab tunnistust õlle autentsusest ja vanade traditsioonide järgimisest pruulimisel. Maitse algupärase pruulimisstandardi kasutusele võtmisega ei muutu – Kullale iseloomulik täidlane maitse ja rikkalik humalaaroom jäävad samaks. Saku Kuld läheb Reinheitsgebotile üle alates septembrikuust, mil jõuab uuel kujul jaekaubanduse lettidele. Kuld on esimene Sakus pruulitud Reinheitsgebotile vastav õlu.