“Buffy”-staar
Sarah Michelle Gellar
ei olnud just klassi populaarseim tüdruk. “Mind kiusati, sest olin teistsugune,” teab näitlejatar põhjust. “Alustasin näitlejakarjääri noorelt ning see põhjustas kadedust.”

“Smallville’i” Michael Rosenbaum ei olnud koolipõlves just peksupoiss, aga ka mitte klassi populaarseim noormees. “Olin isemoodi üksildane poiss, kes hoidis omaette,” meenutab ta. “Poisid norisid minuga tüli, tüdrukud leidsid, et olen nunnu. Aga ma ei suhelnud kellegagi. Olin outsider.”

Briti täht Kate Winslet meenutab kooliaastaid õudusega. “Oli üks tüdrukutekamp, kes mind kogu aeg kiusas,” räägib ta. “Mind sõimati paksuks. Nutsin patja, kuid püüdsin pea püsti hoida. Need katsumused on mind tugevamaks teinud.”

Filmi “Star Wars” staar Ray Parks on rahvuselt šotlane, kuid tema kooliaastad möödusid Londonis. “Mind narriti mu aktsendi pärast,” meenutab ta. “See oli kohutav, kord murti mul isegi sõrmed. Kaklesin peaaegu iga päev. Mu vanemad istusid muudkui rektori kabinetis ja klaarisid minu arveid.”

Räppstaar Eminem veetis ühe kiusaja süül viis päeva haiglas - klassikaaslane peksis ta vaeseomaks. “Kaotasin meelemärkuse, kui ta mind lumehanges klobis. Mind kiusati, kuna olin nõrk ja arg. Aga 17aastaselt sain jalad alla ja hakkasin vastu lööma!”

Filmist “American Pie” tuntud Jason Biggs kannatas koolipõlves oma väikese kasvu tõttu. “Ma olin ju nii pisike,” meenutab ta. “Ja teiseks pandi mulle süüks, et olen näitleja. Aga sellest polnud midagi, nüüd olen ma neist kiusajatest palju edukam.”

Kumminägu Jim Carrey pääses kiusajate küüsist tänu oma kaasasündinud huumorisoonele. “Mul olid head naljad, seetõttu sain kõigiga hästi läbi,” räägib Carrey. “Kuigi ükskord, tõsi küll, sain tüdruku käest peksa. See oli mu elu üks piinlikumaid olukordi.”

Oktoobri Stiinas:
  • Caspar Saar unistab Hollywoodist
  • Leedu noored armastavad teatrit
  • Ka mind kiusati!
  • Meigimaailma superässad...
  • 21. kooli uued lõhnad
  • Ahvenamaal ratast väntamas

    Telli ajakiri!

  • Filmi “Daredevil” iirlasest peategelane Colin Farrell oli kooli ajal nii kange mees, et teda ei julgenud keegi puutuda. Colinil on aga meeles temast nõrgemad koolikaaslased, kes sattusid pahatihti ahistajate küüsi. “Vihkan inimesi, kes upitavad omaenese ego teisi kiusates ja alandades,” viibutab ta rusikat. “Kui mind keegi torkis, andsin vastu. Igaüks peab ise enda eest seisma.”

    Näitlejatar Lara Flynn Boyle’i kiusati koolis tema lokkis juuste pärast. “Mind peksti iga päev,” meenutab ta õudusvärinatega. “Tagatippu määrati mulle vaestele lastele mõeldud stipendium ja mu ema pidi töötama kolme koha peal. See ei teinud asja paremaks. Kooliaastad olid tõesti rängad.”

    Belgia musklimees Jean-Claude Van Damme pole alati olnud nii turske kui praegu. Omal ajal oli ta koguni klassi kõige väiksem poiss. Need aastad tahaks ta parema meelega mälust kustutada. “Suuremad poisid kiusasid mind,” kurdab ta. “Lõpuks hakkasin õppima enesekaitset. Kui võtted selged, tõusis mu enesehinnang mitu pügalat.”

    Latiinostaar Ricky Martin kannatas kiusaja küüsis kümneselt. “Oli üks Manueli-nimeline poiss,” meenutab ta. “Ta kiusas mind, kuid ma ei löönud vastu, sest vägivallaga ei lahenda ühtki probleemi. Nägin seda poissi mõni kuu tagasi. Otse loomulikult läheb mul nüüd palju paremini kui temal. Kättemaks on magus!”

    Lauljatar Samantha Mumba oli kooli ajal nii tugev ja iseseisev, et teda ei julgenud keegi puutuda. Küll aga nägi ta pealt teiste laste kiusamist. Ja see jättis jälje. “Mind isegi ei püütud kiusata,” ütleb ta. “Aga teiste kiusamist oli hirmus pealt vaadata. Loomulikult ei julgenud need vaesekesed sellest kellelegi rääkida.”