Kenneth Gross suri tänavu mais, ta kaotas oma 11 aastat kestnud võitluse vähiga. Poisil diagnoositi leukeemia juba 13 kuu vanusena.

Südamepuudulikkusesse surunud Kenneth maeti enda perekonna platsile Elmwood Cemeterys, kuid haud jäi tähistamata – perekonnal ei olnud lihtsalt hauakivi jaoks raha.

Oma eesmärgiks sõbrale vääriline hauakivi hankida on võtnud hoopis Kennethi sõber Kaleb Klakulak, poiss on töötanud juba remondimehena ja võtab vastu kõik väiksed tööpakkumised.

Ta on lehti riisunud ja pudeleid korjanud. Moodsa noorena tegi ta konto ka internetisaidile PayPal, et inimesed üle maailma soovi korral õla saaksid alla panna.

Poisi algne eesmärk 2,500 dollarit on juba koos, kõik ülejäänud annetused lähevad Kennethi perekonnale.

Kennethi ema LaSondra Singleton on poja sõbra pingutustest liigutatud. "Mu poega ei ole enam siin, aga Kaleb armastab teda endiselt, et midagi sellist tema jaoks teha."

"See näitab lihtsalt väga hästi, mis tüüpi inimesed nad on. Ja see räägib ka sellest, et Kenneth oli hea inimene, tal oli mõju teiste inimestele eludele. Ja nüüd tahavad nad talle sellise kingituse teha."

"Kui Kenneth koju tuli siis ta rääkis alati sellest, kuidas tema päev Kalebiga möödus. "Emme, sa pead temaga kohtuma. Sa pead Kalebiga kohtuma!"

"Kooliaasta alguses kohtusin lõpuks Kalebiga. Ja siis ma kohtusin tema emaga, me saime kõik väga hästi läbi," räägib surnud poisi ema.

"Kenneth ja Kaleb olid nii sarnased. Nad oli hellad ja lahked hinged, kes olid nagu vennad. Neil olid isegi samasugused prillid."

"Ma armastan proua LaSondrat, mul oli väga kahju, et tal hauakivi jaoks raha ei olnud. Ma soovisin, et inimestel oleks võimalus Kennethi hauda külastada," sõnas Kaleb ise.

Kalebi ema Kirsty Hall postitas samuti Facebooki teate, kus oma poja head tööd kiidab.

"Kui teil on pudeleid vaja ära viia või mingeid muid töid, siis Kaleb soovib raha teenida ja oleks töö eest tänulik. Ma arvan, et see on väga oluline asi, see aitab Kennethi ema samuti, ta ju igatseb oma pojakest ja ei soovi külastada tähistamata hauda."