Kas suhe saab peale petmist jätkuda, sõltub suhteeksperdi sõnul paljustki inimeste meelelaadist. Mõned on leplikumad kui teised ja andestavad kergemini. Teised peavad aga viha ega suuda kunagi andestada.

Suhtespetsialist arvab, et kergelt andestavad inimesed ei näe petmist nii hullu rikkumisena, kui need, kes peavad vimma. Teisisõnu suudavad kergemini andestavad inimesed näha suuremat pilti ehk kui ühise suhte nimel on pingutatud ja koos on kaua oldud, siis ei visata ühe libisemise pärast kõike prügikasti.

Suurem osa inimesi on aga vihasemad ja ei andesta nii kergesti. Nende jaoks on petmine justkui pühaduse rüvetamine ja selles nähakse midagi andestamatut. Vahet pole, kas see juhtus kogemata või polnudki süü ainult ühepoolne. Kui juhtus, siis on jutul lõpp ja suhe on läbi.

Oletame, et oled aga andestav tüüp. Kas peaksid sellepärast andma kaaslasele uue võimaluse ja minema suhtega edasi?

Suhtespetsialisti sõnul tasub enne sügavalt mõelda, kui jätkad suhet inimesega, kes sulle haiget tegi ja sind pettis. Võib juhtuda, et su kaaslane jääb truuks ja ei peta sind enam kunagi. Eksperdi hinnangul pole aga mõtet kokku jääda. Teil on kahe peale maja, auto ja lapsed? See ei loe.

Suhtespetsialist selgitab, et kõige heaga kaasneb ka palju halba. Näiteks ei saa sa tõenäoliselt kunagi päris kindel olla, et sinu kaasa ei peta enam kunagi. Ta võib ju lubada, et rohkem ei libastu, kuid kas see muretsemine ja hingevalu kaalub selle üle?

Samas usuvad erinevad suhtespetsialistid, et katkine suhe võib paraneda ja see ei ole võimatu. Loomulikult nõuab see omajagu tööd, ent oluline on see, mis on lõpptulemus. Teisalt võib purunenud suhet võrrelda ka katkise tassiga. Ükskõik kui hoolsalt katkised tükid kokku liimid, jäävad mõrad ikkagi alles.

Kui jõuad aga järeldusele, et soovid suhet päästa, siis küsi endalt miks seda teed. Kui vastus on kuidagigi seotud hirmuga üksi jääda, pole see piisav põhjus ja ei ole mõtet suhtega jätkata. Teisisõnu tähendab see, et oled oma kaaslasega koos valel põhjusel.

Paarid saavad petmisest üle vaid koostööl. See tähendab, et omavahel peab asja lahti harutama ja jõudma järeldusteni, miks nii juhtus. Lõpuks on aga kogu otsus ainult sinu enda õlul. Kui tunned, et tahad oma kaaslasega ka peale petmist kokku jääda, pead selle otsuse ise langetama.

Allikas: elitedaily.com