Esimest korda toimub messi raames inspiratsioonikonverents „Otsusta õigesti!“, kus paljud oma ala tõelised tipptegijad püüavad nõu ja kogemustega noortele eeskujuks olla. Kindlasti on sellel aastal mess interaktiivsem kui kunagi varem, sest lisaks erinevatele haridusasutustele ja organisatsioonidele pakutakse ka mitmeid aktiivseid tegevusi, mis annavad võimaluse teha tutvust aladega, mida oleme harjunud nägema vaid televiisorist või lugenud ajakirjast. Mainima peab kindlasti ka tehnikaparki, mis aastalt-aastalt on läinud aina mitmekülgsemaks. Ka seekord tasub tulla uudistama, sest näha on võimalik lausa päris lüpsirobotit, loomulikult on kohal täisvarustuses piirivalvebuss, tollibuss, kiirabiauto, päästeauto jt.

Loomulikult ei saa jätta kõrvale kõiki neid põnevaid ülikoole, rakenduskõrgkoole, kutsekoole, asutusi, organisatsioone, ettevõtteid ja teisi, kes on tulnud messile, et pakkuda külastajale mõtteainet oma ideede ja tulevikumõtete realiseerimiseks. Hea on tõdeda, et seekord osaleb messil rohkelt uusi põnevaid väliseksponente.

Kellele? Kindlasti ei ole antud sündmus eeskätt suunatud noortele, vaid kõigile, kes vajavad uusi mõtteid ja ideid oma otsuste langetamiseks. Isiklikult pean väga lugu vahetust suhtlusest, sest minu jaoks on väga oluline otsekontakt, mis kuivale tekstile emotsiooni annab. Emotsioon on ikkagi see, mis inimest mõjutab ja messi mõte ongi ju osalejat positiivselt mõjutada, suunata mõtteid ja julgustada ise otsuseid langetama. Ja seda kõike pelgalt Internet ei paku.

Miks tulla? Tuleb lihtsalt tulla, olla ja kohtuda uute põnevate inimestega, kes jagavad vahetult kogemusi ning oskavad anda kiirelt vastused kõigile tekkinud küsimustele. Ole julge ja võta vastu kogu pakutav. Ei ole üldse oluline, kas tulevikusihid on juba teada või mitte, ole reaalselt inimeste keskel ja kuula, mida põnevat ja vajalikku neil öelda on. Dalai Lama on öelnud, et kui sa räägid, siis ainult kordad seda, mida juba tead, aga kui sa kuulad, võid õppida midagi uut. Kas pole väärt mõte? Messile tasub tulla vaid ka puhtalt inspiratsioonikonverentsi pärast, sest sellist kogemust ja emotsiooni kuskilt mujalt ei saa. Kõik esinejad panustavad kogu hingega, et pakkuda just Sinule tuge, positiivseid mõtteid ja kasulikke kogemusi, muutmaks tulevikuotsuste langetamise kergemaks.

Kingi endale võimalus kogeda midagi uut ja saada teadmisi, mille toel liikuda tähtede poole!

  • Noorte inspiratsioonisündmus Teeviit 2015 — vaata lähemalt SIIT!
Jaga
Kommentaarid