Eurovisiooni 55. lauluvõistluse Oslos lõi kinni Hannoveri keskkoolitüdruk Lena Meyer-Landrut (19). Küll ingliskeelse lauluga «Satellite», aga võitja õigusega pani ta tiim pressikonverentsil maksma suursaksa keele. Sest ega tea - millal seda jälle saab...

Viimati toodi pidu Saksa õuele 1982. aastal, kui võitis Saksa koolitüdruk Nicole rahulauluga «Ein Bißchen Frieden». Selle loo eestindasid ära Peeter Saul & Heli Lääts: «Et oleks rahu, ja veidi päikest...».
Pärast seda pudistatakse Euroopa lauluvõistlusel aastast aastasse inglise keele kõrvale pepsilt ka vähe prantsuse keelt, ei muud. Aga nüüd Oslos: «Ich liebe Deutschland!» hõikas Saksa-Leena võitjana šampanjavahus pressikonverentsi pika laua taha laekudes.
Lavasarmi selles tüdrukus on. Aga pressikal andis tunda veel ka pube - ebakindel muutub ülbeks, igaks juhuks. Seda muljet toetasid Lena ümber ka Saksa paadamid. Mõni ime: Saksamaa pole sel spordialal võitu näinud 28 aastat! Seda uhkem, et suur(rahastaja)nelikust Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Hispaania nägid viimasena võitu britid aastal 1997 Katarina & The Waves esitatud looga «Love Shine A Light». Nii on Saksamaa nelikust esimene, kes üle pika aja võidu endale sai.
#end#
Seda toredam, et Saksa aastast aastasse korduv eurofännide parv näib Euroopa suurim.
Lena tundis nägupidi Saksa ajakirjanikke - «Las nüüd tema küsib!» - ning nii läkski tänavu võitja-pressikonverents ennekuulmatult üle saksa keelele... Ise küsime, ise vastame, ise naerame. Norrakad esimese ehmatusega ei osanud isegi tõlkida. Nii et kes ei mõistnud saksa keelt, see lahkus saalist.
 
Pole veel selge, kas tuleval aastal tullakse kokku Lena kodulinnas Hannoveris või mõnes suuremas Saksa linnas. Küsimusele tulevikuplaanide kohta vastas Lena: «Ei tea, ma pole suurt planeerija tüüp. Tean ainult, et täna tuleb pidu. Nagu kõigil, vist...»
Lena «avameelitses» nagu meie Birgit Õigemeel, et tema uus album on lähinädalail tulekul. Küsimusele - kellele sa oma võidu pühendad? = kas sul on oma boyfriend? - Lena ei allunud: «Sakslased teavad, et ma ei räägi oma eraelust. Ei kavatse seda siingi teha!»
Tarmukas tüdruk ei karda ka seda, et kui enne olid Saksa paparazzod tema kannul, siis nüüd kogu Euroopa...
«Et kuidas ma hakkama saan või? Pole nii raske. Mul on kõrval mitu targemat inimest, kes mind toetavad.»
Lõpuks ütles Lena ilusti: «Muidugi olen ma häpi. Aga see pole ju veel kogu minu elu, ainult osa...»