Valmista end ette. Mõtle oma peas läbi, millest tahad rääkida. Ära võta kaasa paberit. Mõtle lihtsatele punktidele. Mis huvitab su partnerit? Millist tüüpi ta võiks olla? Hoia jutt sirge ja lihtsana. Ära pinguta üle. Väldi keerulisust.

Ole mänguline. Ütle kohtingukaaslasele mida naljakat, mida tabavat. Jälgi enda ümbrust. Mis sulle silma hakkab? Võta kinni võimalustest enda ümber. Räägi mõni põnev lugu, mis meenub seoses millegagi. Proovi mitte jääda ühte teemasse kinni.

Vabanda end tualetti minekuga. Tunned, et vestlus lõppes? Jutt sai otsa? Ütle, et külastad tualetti. Tee enda peas vahekokkuvõtte. Mõtle, mis on hästi. Mis sind huvitaks? Äkki tekib lühikese äraoleku jooksul mõni uus mõte.

Jutusta mõni naljakas lugu. Kõik teavad mõnda lugu, kus midagi läks nihu. Ja kogu lugu lõppes ikkagi naljakat. Ära karda enda üle naerda. See võtab pinge maha. Tõenäoliselt tunneb ka su kaaslane end kergemini.

Küsi küsimusi, mis sind päriselt huvitavad. Ole aus. Küsi seda, mida tahad teada. Kui oled teemast huvitatud, oskad ka sellest rääkida. Võib-olla meenub sulle selle teemaga ka mõni lugu. Küsi ka lihtsaid küsimusi. Kui üks teema ei haagi, küsi midagi uut.

Võta vabalt. Mõtle, mis päriselt toimub. Sa oled kohtingul. Inimesega, kellega tahad olla, kellega soovid suhelda. Ära suru end liialt raamidesse. Kui jätad mulje, et sul on ebamugav, siis pole ka kaaslasel lõbus. Istu sirgelt. Hinga sügavalt sisse. Ja lase jutul voolata.

Sa ei ole intervjuul. Ära käitu oma kohtingukaaslasega nagu oleksite tööintervjuul. Proovi mitte olla liiga ametlik. Samas ära ole labane. Räägi pisut aeglasemalt ja ära pommita kogu aeg uute küsimustega. Aega on.

Naudi hetke. Tunne rõõmu sellest, mis on praegu ja nüüd. See on loomulik, et tunned liblikaid. Või et sa ei saa süüa. Ja et sul on peopesad märjad. Muretsemine on loomulik. Järelikult sulle loeb see. Vaata oma kaaslasele silma. Naerata.

Allikas: rd.com