Rööprähklemine

Edukad ei tee mitut asja korraga. Filmidest võib jääda mulje, et firmajuhtidel on justkui sada asja korraga käsil ja võib-olla ongi, aga nad keskenduvad ühele asjale korraga. Kui proovid mitut asja samal ajal teha, teed rohkem vigu, asjad võtavad kauem aega ja lõppude lõpuks tunned end närvilisena.

Lase teised ette

Tegelikult on kasulikum olla keskendunud oma eesmärgile ja võtta asju nii-öelda külma südamega. See ei tähenda, et peaksid teiste suhtes kuri või ülbe olema, kuid pole mõtet jätta ka oma eesmärke tahaplaanile, sest kellestki teisest hakkab hale. Kui tead, et sinu eesmärgid pole kuidagi teistele kahjulikud ega halvaloomulised, siis tasub nende suunas püüelda.

Rohkem ei ole parem

Tänapäeval kiputakse arvama, et mida rohkem midagi teed või saad, seda parem see on. Kui võtad endale tööl palju kohustusi, ei tähenda see, et liigud karjääriredelil kiiremini üles. Oluline on oma tegevusi valida ja teha pigem vähe, aga korralikult.

Võitle ausalt

See on sarnane teise punktiga. Kui miski liigub üksteisega võistlemise suunas, siis seisa eelkõige enese huvide eest. Pea meeles, et võid samal ajal olla ka äärmisel koostöövalmis ja anda korraliku panuse meeskonnatöösse, kuid hoia silmad lahti, et keegi sinult vaipa jalge alt ei tõmbaks. Teiste aitamine ja enda võiduvõimaluste säilitamine nõuab aga äärmiselt tugevat eneseusku ja oskuseid.

Räägi alati tõtt

Sa ei pea otseselt valetama, kuid võid valida, millise osa ja kui palju loost räägid. Sageli on oluline, kellele mida ja kui palju rääkida. Seda ei saa nimetada valetamiseks, sest sa ei mõtle asju välja. Kui tead, et mõned inimesed lähevad mingi konkreetse asja peale väga närvi ja selle mainimata jätmine ei mõjuta suures pildis midagi, siis võid mõnesid teemasid vältida. Kui näed, et üks meeskonnakaaslane kahjustab oluliselt meeskonna tööd, siis on mõistlik sõna võtta.

Pead sööma kolm korda päevas

Räägitakse, et harjumus süüa kolm korda päevas tuli tööstuse arenedes, kui töölised sõid vastavalt sellele, kuidas töögraafik lubas. Tegelikult vajab keha aga täpselt nii palju toitu, kui tunned, et sul on vaja. See tähendab, et kui energiat eriti ei kulu, pole mõtet ka ajaviiteks süüa. Kui energiat kulub aga palju, võid süüa päeva jooksul ka rohkematel kordadel.

Ole alati sina ise

Tähtis on olla sina ise oma meeskonnakaaslastega ja lähedastega. Sageli on aga nii, et kui satud tundmatusse seltskonda või olukorda, võid tunda ebakindlust. Sellisel puhul on mõistlikum aga võtta mingi roll ja mängida, et oled enesekindel. Võib-olla sügaval sisimas oled ebakindel, aga kui paistad välja enesekindel, näid inimestele usaldusväärsena.

Ükski hea asi ei tule tasuta

Tegelikult tuleb ikka küll. Kui soovid võita inimeste poolehoiu, peaksid esmalt näitama neile, et nad võivad sind usaldada. See võib tähendada, et osutad inimestele teeneid ja aitad neid vastutasu tahtmata. Niisiis saavad nemad tasuta abi ja kui veab, saad sina teiste usalduse. Esmalt tuleb ennast aga teistele tõestada.

Allikas: rd.com