Püüa leida tund uneaega lisaks.
See ei tähenda, et peaksid koolis esimesed tunnid vahele jätma. Mine parem varem magama. Või näpista see tunnike päevasest olesklemisajast, mille nagunii teleka ees maha vedeleksid. Noorel ja aktiivsel inimesel on piisav uneaeg on 8-9 tundi. Vähema puhul tekib varem või hiljem kurnatus. Meeldetuletuseks veel kohvisõpradele, et kofeiini ergastav mõju lükkab väsimust üksnes edasi ega likvideeri seda, nagu tihtilugu arvatakse. Millalgi tuleb äranäpistatud unetunnid igal juhul tagasi teha. Paar tundi enne magamaminekut proovi vältida ka alkoholi, mis häirib sügava une faase (nn REM), nii et üles ärgates pole sa olenemata öö pikkusest ikkagi välja puhanud.

Joo vett. See ei tähenda kaalujälgimise-laadset vedelikukaanimist, kus pudel vett peab pidevalt kotis valmis olema. Proovi muuta veejoomine vähemalt natukenegi rohkem harjumuseks, kui see sul praegu on. Kasuta suuremaid klaase, maitsesta veehulka mõningase mahlaga või püüa muuta harjumuseks peale kohvi või tee joomist regulaarne veeklaas. Kogu maailmas levival veehullusel on väga lihtne põhjendus – vesi kiirendab ja parandab põhimõtteliselt kõiki protsesse, mis inimese kehas aset leiavad. Janu tähendab, et organismis on tekkinud juba oluline vedelikupuudus, ning põhjustab sarnaselt söömataolekuga mõtlemist ja keskendumist nõudvaid tegevusi.

Ära loe kaloreid. Paaniline paksuks minemise hirm või lihtsalt süstemaatiline kaloriarvestamine tekitab stressi ning pidevat toidule mõtlemist. Üritus lõppeb üsna tõenäoliselt suurejooneliste toiduorgiatega, kus süüakse kõike, mida eelnevalt kategooriliselt välditud on. Kui on isu, siis söö. Kui on šokolaadiisu, siis mõtle hetkeks järele ja söö. Nii nagu und, ei saa ka isusid lõputult edasi lükata. Ja kui sul on tõesti vaja pidevalt toidupakilt midagi lugeda, siis püüa parem normis hoida toitainete üldine vahekord (rasvad, valgud, süsivesikud), seda kasvõi pikema perioodi – nt nädala piires.

Liiguta natuke rohkem. Sa ei pea minema trenni või bussiga sõitmise asemel üksnes jala käima hakkama. Arvesta lihtsalt nii, et pool tundi liikumist päevas hoiab normaalsete toiduharjumuste juures kehakaalu paigal. See pool tundi võib olla rahulik jalutamine, rattaga poeskäik või kodused kõhulihased ja hantliharjutused. Liigutamine kiirendab ainevahetust ja parandab lihastoonust. Lihased vajavad aga rohkem energiat ning kalorikulu suureneb põhimõtteliselt ka rahuolekus. Sinu keha töötab tõepoolest paremini, kui teda regulaarselt kasvõi natukenegi liigutada. Vähemalt pool tundi päevas ongi see natukene.