Vahet ei ole, kas soovid koguda followere oma isiklikule profiilile, kus pajatad igapäevaelust läbi piltide, tahad hoopis populaarseks muuta oma hobipildistamislehe või koera profiili - need professionaali jagatud nipid aitavad sul sel konkurentsirohkel teekonnal õigele rajale saada.

1. Ehita üles muljetavaldav leht
See on esimene ning kõige tähtsam samm. See peab hea välja nägema. Keegi ei soovi jälgida ja pidevalt vaadata kehva kvaliteediga halvasti valgustatud pilte.

Kuna Instagram on pildipõhine, peavad pildid olema tõesti väga ilusad. Parem ära postita midagi, kui see, et postitad kehva pildi.

Profiilil peaks olema vähemalt 15-20 muljetavaldavat pilti. Kui oled alles alustamas, siis on hea, kui hangid mõned nipid ja trikid telefonipildistamise alal, et oma oskusi parandada ja lihvida.

Võta aega, et selle kõigega tegeleda ja ära enne populariseerimise peale mõtlegi. See tasub ära, kui su lehte saadab ühel hetkel edu.

Vahemärkus
Enne järgmise sammuni jõudmist veendu, et su profiil oleks avalik. Mine oma profiilile, ava Settings lehe all paremas nurgas ja veendu, et Private nupp oleks lülitatud välja.

Võta ka hetk, et kirjutada atraktiivne profiilikirjeldus, mis motiveeriks sind jälgima. Sa ei pea asja keeruliseks ajama: tee seda lühidalt ja tabavalt, andes edasi olulise.

2. Muuda end märgatavaks

Sinu eesmärgiks on nüüd, et su profiili hakataks jälgima, pilte laigitakse ning kommenteeritakse.

Esmalt jaga oma profiili oma sõpradega sotsiaalmeedias - kuna nad tunnevad juba sind, on tõenäoline, et nad ka hakkavad seda jälgima.

Hashtagid on olulised. Kasuta neid, aga targasti - nende kaudu jõuad inimesteni, keda sinu teema huvitab. Veendu, et sa kasutad vaid asjassepuutuvaid hashtage ning ei risusta postituse pealkirjaalust osa ebavajaliku trellidekuhjaga.

Lisaks hashtagidele on üks lihtne viis veel ise hakata followma paljusid sulle meeldivaid profiile - nii jõuad paljude Instagrammeriteni.

Leia keegi, kel on sinu pildile sarnane profiil ning hakka selle profiili jälgijaid ise jälgima. Nad saavad sellekohase teate ning tulevad ilmselt ka ise siis sinu tehtavat uurima. Kui neile meeldib, jäävad ka jälgima.

Et oma jälgitavatega suhelda ja neis oma profiili vastu huvi tekitada, kommenteeri nende pilte - nii teavad nad ka, et tegu on reaalse inimese, mitte mingi jamaga.

Kuidas leida meelepäraseid profiile, mille jälgijates ja loojates huvi tekitada? Otsi hashtage ja vaata, kes pildistavad midagi sarnast. On tõenäoline, et maastikufotograafia fänn näiteks hakkab jälgima kedagi teist, kes teeb maastikupilte, sest talle meeldib see teema.

3. Suhtle oma jälgijatega

Sama oluline kui on followeride arv, on ka olemasolevatega suhtlemine. Esimeseks sammuks selle juures on regulaarne postitamine, et nad sind ei unustaks. Samas ei tohiks sellega liiale minna, sest liiga tihe samasisuliste piltide vaatamine võib muutuda tüütavaks lausa.

Kui kellelegi ei meeldi üks su pilt, kerib ta ilmselt edasi ja unustab asja ning saab loota, et järgmine juba meeldib talle. Kui aga peaksid panema kolm tükki jutti ja talle need ei meeldi, on suur osa tema ekraanist vallutatud millegi ebameeldiva poolt ning on suur tõenäosus, et ta vajutab Unfollow nuppu.

Kõige suurem lubatud sagedus võiks olla umbes kuus tundi - pea meeles, kvaliteet on tähtsam kui kvantiteet!

Et oma lugejaid kaasata, kasuta pildiallkirjana midagi harivat, naljakat, jutusta lühidalt pildi sünnilugu või esita jälgijatele mõni küsimus.

Ja viimaks: ole viisakas! Vasta, kui keegi midagi küsib ja täna, kui keegi positiivselt kommenteerib!