Grossingu loomise ajendiks oli algselt vajadus täiustada iluuisutamises kasutatavate pöörete, piruettide ning muude vajalike liigutusmustrite tehnikat. Viimase kahekümne aasta jooksul on grossingu populaarsus tõusnud ka tervisespordi sõprade seas ja julgemad neist on ala proovinud ning selle juurde pidama jäänud. Tänu grossingu mitmekülgsusele ja efektiivsusele kasutatakse seda aina enam ka meditsiinis ning liikumisravis.

Grossing kujutab enesest lakke kinnitatud rippuvaid vetruvaid nööre, mille külge kinnitatuna on võimalik leida enda jaoks tõeline liikumisrõõm. Nimelt võimaldab mänguline, kuid samas pea kõiki füüsilisi võimeid arendav grossing proovida kõikvõimalikke hüppeid, saltosid ning muid trikke, mis nõuaksid maapinnal, ilma venivate nööride abita, väga head koordinatsiooni, jõudu ja vastupidavust.

Grossingu leiutaja ja väljatöötaja Jaak Grossi sõnul asendab oma olemuselt väga lihtne treeningumehhanism enam kui kümmet jõusaali trenažööri. 60 minutit kestev tund annab kehale koormuse, mida on võimalik saavutada aeroobikasaalis alles 3-4 tunniga. Tugevaks boonuseks on seejuures asjaolu, et grossingu mänguline iseloom loob hea tuju ning tund möödub emotsionaalselt, kuna harjutuste valik on mitmekesine ja üllatusi jätkub alati.

Treenerite sõnul sobib grossing nii noortele kui vanadele, sest arendab kõiki suuri lihasgruppe. Lisaks annab see suhteliselt lühikese aja jooksul väga hea tasakaalu- ning koordinatsioonivõime, mis ongi üks ala suurimaid plusse, ning mida on mitmete levinud tervisespordialade puhul keeruline arendada.

Grossing, kus saltosid, kukerpalle ja muid peapööritust tekitavaid elemente kasutatakse palju, harjub kord ülespidi - kord alaspidi vehklemisega ära õige kiiresti. Esimeses tunnis on arusaamine, missuguses ruumi osas sa parajasti asud, enamasti üsna hägune, kuid paari tunni möödudes suudab keskmine grossinguhuviline näiteks saltoga juba edukalt hakkama saada.

Eestis saab grossingut proovida Almer Jansu tantsustuudios Tallinnas. Enda vormishoidmiseks soovitavad treenerid käia lendamist ja kukerpallitamist harjutamas kolm korda nädalas, pool tundi korraga.

Lõbus on, proovige isegi!