Igapäev on võimalik kedagi aidata, kuid tihti me ei viitsi sellega tegeleda ning läheme oma teed edasi. Aga kui meil endal on abi vaja, siis me loodame küll, et keegi meid aitaks. Kõik, mida sa teed teistele, teed sa tegelikult iseendale. Juhul, kui sa ei laena klassivennale oma konspekti, kuna ta on sinu arvates "ülelaskja", siis ära looda, et temagi sulle tulevikus vihikut annab, sest ta lihtsalt teeb tuimalt selle kõik sulle tagasi. 

Ma tunnen head tunnet, kui saan kedagi aidata ning halba tunnet, kui ma ei suutnud või ei osanud aidata. Üks probleem on kodutud. Kui ma näen neid kerjamas, siis tahaksin neid kõiki aidata. Tallinnas tulevad nad sulle tihti isegi Hesburgeri järjekorda raha küsima. Neist on nii kahju, ehkki enamik neist on ise oma saatuses süüdi...Tegelikult on kõik nad ise enda praeguses olukorras süüdi. Aga tahaks neid aidata, sest nad on ju ka inimesed. Kahjuks pole ma ka ise nii rikas, et igaühele eurot visata. Seega pean tegema külma näo ning neist lihtsalt mööda kõndima. 

Tänaval, poes ja koolis hoian silmad lahti ning tõttan appi, kui vaja. Eelmisel nädalal oli olukord, kus vanem naine kõndis poes ning ta jalutuskepp kukkus maha. Tal oli probleeme selle kättesaamisega, aga ma olin päris kaugel. Kiirendasin sammu ja ütlesin: "Ma aitan!" Ja ta ütles: "Hea et meil veel tublisid noori leidub." See lause tegi südame soojaks...Üleüldse on ju nii meeletult hea tunne, kui sa saad kedagi aidata. Kasvõi aitad kellelgi ukse lahti teha, kui tal on asju käed täis. Igasugune abistamine on ju võimalik.

Arvan, et igaüks võiks teha iga päev vähemalt ühe heateo - siis oleks päev korda läinud. See ei pea olema mingi suur heategu. Sa võid lihtsalt aidata kellelgi matemaatikast aru saada, ust avada, ülemiselt riiulilt midagi ulatada jne. Endal on väga hea olla, teades, et oled taas heateoga hakkama saanud. 

Kui aidata näiteks sõpra koguaeg - pakud küüti, teed välja, aitad probleeme lahendada või teed kodutöid ära, siis võib juhtuda, et sind hakatakse teatud mõttes ära kasutama. Inimene harjub ära sellega, mida sa tema heaks teed ning hakkab seda ikka ja jälle sinult ootama. Seega, vaata keda ja kui palju sa aitad!

Teine asi on see, kui sõber aitab ka sind väga palju ning te teeks justkui "vahetuskaupa" heategu heateo vastu. Aga kui see sõber iga kord kurdab, et tal raha ei ole ning vaatab sulle kiisusilmadega otsa, siis peaksid kerget distantsi hoidma ja tekitama kasvõi kunstlikult külma oleku. 

Sa ei saa aidata kõiki, kuid sa saad aidata kedagi!