Praeguse seisuga ongi “Seks ja linn” saanud märkamatult juba 16-aastaseks ja seetõttu seame Nostalgilise neljapäeva puhul ritta 16 põnevat fakti, mida Sa kindlasti varem ei teadnud:

1. Ei mingeid paljaid rindu, Carrie

Sarah Jessica Parker ehk Carrie on neljast naispeategelasest ainus, kelle rindu ühegi episoodi vältel paljalt ei näe. See oli seriaali algusest alates üheks Parkeri tingimuseks: ei mingeid alastistseene!

2. 8 raseda episoodi

Kõigi hooaegade vältel on vaid 8 episoodi, kus Parker näitleb rasedana, ta sünnitas oma abikaasale James Wilkie Broderickile 2002.aasta oktoobris poisipõnni.

3. Alter ego

Täpselt nagu Carrie, kirjutas “Seksi ja linna” stsenarist Candance Bushnell igal nädalal oma suhete teemalist kolumnit väljaandesse The New York Observer. Bushnell lõigi Carrie-tegelaskuju oma alter egona.

4. Kust tuli Mr.Big?

Mr.Bigi karakter on inspireeritud stsenarist Bushnelli endisest ülemusest, The New York Observeri peatoimetajast Ron Galottist.

5. Elu diil = 60 000 dollarit

Seriaali looja Darren Star tegi päris hea diili, makstes Candace Bushnellile kõigest 60 000 dollarit, et saada kõigi ta kolumnite õigused endale.

6. Legendaarne korter

Korter, kus Carrie Bradshaw “elas”, müüdi 2012. aastal peaaegu 10 miljoni dollari eest maha. Selle aadressiks seriaalis oli märgitud 245 East 73rd Street, mida päriselt New Yorgis olemas pole.

7. Kuulus baleriiniseelik

Seriaali üks kuulsamaid rõivaesemeid — Parkeri valge baleriiniseelik, millega ta avatiitrites tänaval kepsleb — sattus näitlejatarile selga täiesti juhuslikult, kuna vedeles lihtsalt kostüümiruumis. Tänaseks ripub seelik raamituna sarja režissööri Michael Patrick Kingi kontori seinal.

8. Carrie ja Samantha vihavaen?

Sarah Jessica Parker ja Kim Cattrall ei salli teineteist silmaotsaski, kuigi nad on vastavaid kuulujutte mitmetes intervjuudes kummutada püüdnud. Kurjad keeled räägivad.

9. Vähe puudus, et poleks üldse Samanthat

Kim Cattrall keeldus Samantha rollist enne nõustumist lausa kahel korral ja lõpuks veenis seriaali produtsendi Darren Stari poiss-sõber ta ümber.

10. Montaaživiga!

Seriaali alguse intro lõigus sõidab buss, mis Carrie täis pritsib, rahvast pungil täis mööda ja järgmisesse stseeni ilmub täiesti tühjalt.

11. Kuldse käega produtsent

“Seksi ja linna” produtsendi Darren Stari tööde varamusse kuuluvad ka sellised omaaegsed surematud megahitid nagu “Beverly Hills 90210” ja “Melrose Place”.

12. Kontsakingad ka kaadriväliselt

Isegi siis, kui filmiti nii, et jalad ei jäänud kaadrisse, kandis Kim Cattrall ikkagi kõrgeid kontsi. See aitas tal enda sõnul tunda end rohkem seksika meesteõgija Samanthana.

13. Ingel Natasha

Mr.Bigi abikaasa Natasha, kellele Big koos Carriega julmalt sarvi tegi, kandis absoluutselt kõigis episoodides valgeid riideid. See oli taotluslik ja pidi rõhutama tema kannatavat ja ilmsüütut tegelaskuju.

14. Juveelipood Tiffany & Co. pirtsakad omanikud

Stseen, kus Trey ja Charlotte kihluvad, pidi olema filmitud Tiffany & Co. juveelpoes, kuid juhtkond keelas võttemeeskonnal turvakaalutluste tõttu poodi siseneda ja nii ehitatigi vaateakna täpne koopia, mis enne võtete algust ka poe töötajate poolt kinnitati.

15. Patricia Fieldi kordumatud kostüümid

Seriaali stilist-kostümeerija Patricia Field ei korranud mitte kordagi ühtegi kostüümi, välja arvatud karvane jakk, mida Carrie kandis nii seriaali esimeses kui viimases episoodis.

16. Kellel pole kõrvarõnga auke?

Mirandat kehastanud Cynthia Nixonil pole kõrvarõnga auke! Paras peavalu kostümeerijatele, kes talle aastate jooksul kümneid ja kümneid clip-on süsteemile tuginevaid kõrvaehteid muretsesid.