2013/14 aastal toimuvad Tallina Ehituskoolis suured muutused, mis võimaldavad viia õppekvaliteet uuele tasemele. Selleks valmib 2014 aasta sügiseks kooli ajaloolises asukohas aadressil Pärnu mnt 162 täiesti uus praktikahoone mis sisustatakse uusima tehnikaga ja renoveeritakse põhjalikult kooli peahoone. See tähendab, et järgmisel sügisel kooli sisseastuvad õpilased saavad õppida Eesti kõige uuemas ja kaasaegsemas ehitus- ja puiduerialade õppebaasis.

Pildil: Tallinna Ehituskool Solarises

Koolis õpetatavad erialad

Koolis saab õppida puidu-, ehitus- ja elektrivaldkonnas kokku 9 erialal: kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitus (üldehitus), ehitusviimistlus, ehituspuusepp, puit- ja kiviehitiste restauraator, elektrik, keskkonnatehnika lukksepp, tisler, mööblirestauraator ja pehme mööbli valmistaja. Õppetöö toimub eesti- ja vene keeles ning õppima saab asuda nii põhi- kui keskkooli lõpetanu. Õppe kestvuseks on kaks kuni kolm aastat.

Õppekavade lühitutvustuse leiad siit.

Asudes õppima peale põhikooli on võimalik lisaks erialale omandada ka keskharidus ja soovi korral koheselt peale lõpetamist leida endale ka töökoht meie praktikaettevõtete hulgast. Samas jääb alati võimalus õppida edasi kõrgkoolis, taskus diplom juba õpitud ametiga, millega soovi korral õpingute kõrvalt lisaraha teenida.

Selleks, et noored saaksid pühenduda koolis õppimisele, maksame õpilastele nii koolilõuna, transpordi kui ka muid toetusi. Lisaks on meil olemas õpilaskodu, et kaugelt kandist tulnutel oleks võimalikult hea meie koolis õppida.

Pildil: Tallinna Ehituskooli uus praktikahoone

Omades juba keskharidust, saab meie koolis ameti omandada ühe või kahe aastaga. Sel juhul moodustab õppetööst suurema osa praktiline väljaõpe, mis toimub nii kooli töökojas kui ka ettevõtetes. Antud võimalust on viimastel aastatel arvukalt kasutanud ka inimesed, kel juba olemas ülikooli lõputunnistus, kuid kes on puudust tundnud õpitud väärt ametist. Et ameti omandamine libedamalt läheks, saab keskharidusega õppija taotleda koolilt toetust ja pangalt õppelaenu.

Lisaks tasemeõppele on Tallinna Ehituskoolis loodud ka kaasaegsed võimalused enesetäiendamiseks ja erialase pädevuse tõstmiseks täiskasvanud õppijale. Meie klientideks on üksikisikud, ettevõtted ja Töötukassa. Koolituse läbinutele väljastatakse Tallinna Ehituskooli täiskasvanute koolituse tunnistus, mis on hinnatud paljude tööandjate juures. Lisainfot enesetäiendamise võimalustest leiate siit

Praktikavõimalused Eestis ja Euroopas

Hea ettevalmistuse poolest tuntud Tallinna Ehituskooli õpilased on alati väga oodatud praktikale Eesti juhtivatesse tööstusettevõtetesse. Meie praktikapartneriteks on näiteks järgmised tuntud ettevõtted: Hard Restauraator OÜ, AS Harju Elekter Elektrotehnika, Elektritsentrum AS, ABB AS ja Standard AS, AS Thulema, AS Sarkop, ARS Sisustus OÜ, AS Neiser Grupp, AS Fleming, Bellus Furniture OÜ.

Pildil: Lõputööde näitus Disaini- ja Arhitektuurigaleriis

Lisaks heale praktikakohale leiavad paljud õpilased neis ettevõtetes ka oma esimese töökoha, sest väärt oskustega noortest on huvitatud kõik edukad firmad.

Kel keeled suus ja kellu kindlalt käes, saab viimasel kursusel enne kooli lõpetamist praktiseerida ka välismaal. Tänavu, nii nagu ka viimasel kahel aastal, on 18 õpilasel võimalus erialase praktika sooritamiseks Maltal, Itaalias ja Ungaris. Praktika neis riikides kestab kuni kuus nädalat ja on õpilastele tasuta, sest sõidu- ja elamiskulude eest tasub Euroopa Liidu Leonardo da Vinci programm. See on suureks boonuseks parimatele õpilastele, sest lisaks erialasele hindamatule kogemusele saavad noored tutvuda ka kohaliku elu ja kultuuriga. Seetõttu kuuleb välispraktikal olnute käest vaid kiidusõnu. Õpilaste reisimuljeid saab lugeda meie blogist http://ehituskool.wordpress.com

Meie koolist tulevad parimad

Tallinna Ehituskooli õppijad saavutavad alati ametialastel võistlustel 15kõrgeid kohti nii Eestis kui välismaal. Nii olime viimastel Eestisisestel kutsemeistrivõistlustel Noor Meister 2013 parimad ehitusviimistluses. Lisaks saavutasime teise koha plaatimises ja kolmanda elektrikute hulgas. Ühtlasi tulime kõrgele neljandale kohale müürseppade ülitasavägises võistluses.

Kel kodustel meistrivõistlustel hästi läheb, saab oma kätt proovida ja Eestit esindada ka maailmameistrivõistlustel WorldSkills või Euroopa meistrivõistlustel EuroSkills. Selline võimalus avanes ehituskooli õpilasel Elsa Pärnal, kes osales sel aastal 2.-7. juulini Leipzigis ülemaailmsetel kutsevõistlustel “Worldskills 2013” kus osales üle 1000 õpilase 53st riigist.

Pildil: Worldskills 2013 Tallinna Ehituskooli õpilane Elsa

Miks just ehituskooli?

Ehituskool parim ehitus- ja puiduerialasid õpetav kutsekool Tallinnas ja Harjumaal, kus saab omandada väärt elukutse, millega teenida Eesti keskmisest kõrgemat kuupalka juba õpingute ajal. Väärtusena omaette on koolilõpetajal oskused oma kätega midagi meisterdada, olgu selleks siis endale mööbli valmistamine või kodu remont.

Tulge ja uurige kohe õppimisvõimalusi www.ehituskool.ee ja esitage sisseastumisavaldus uuenenud ehituskooli juba juunis 2014.

Jaga
Kommentaarid