Ligi sada kaugsõidurekkat ja transpordiautot toovad Õllesummeri tarbeks kohale lavade heli- ja valgustehnika ning restoranide ja kohvikute möööbli. Kaubitsejad toovad neljaks päevaks lauluväljakule üle 300 külmiku, milles jahutatakse üle 100 000 liitri jooke ning üle 40 tonni toiduaineid.

Festivalile kerkib üle 70 söögi- ja joogikoha ning muu suurürituseks vajalik teenindus. Õllesummeriga on seotud üle 3000 töötaja ja abiisiku.

22. järjestikku Tallinna Lauluväljakul toimuv Õllesummer algab kolmapäeval kell 17. Avapäeva peaesineja on briti rokkstaar Placebo. 2. juuli tõmbenumber on vene supertäht Nyusha, 3. juulil toimuvad pealaval Tanel Padar & The Sun suurkontsert ning Led Zeppelin Session tribuut legendaarsele rokkbändile. Õllesummeri laupäevase, 4. juuli suurim väliesineja on poproki maailmanimi The Cardigans. Enne teda astub pealavale Koit Toome showga „20 aastat laval”.

22. aastat Õllesummeri peakorraldaja ametis olnud Marje Hansar rõhutas, et tiimi peamine ülesanne on tagada lõbus, ent turvaline festival ning et selleks on kõik ettevalmistused tehtud. „Huvi festivali vastu on järjest tõusvas tempos ning meie omalt poolt soovime õigustada meie peale pandud lootused,” lisas Marje Hansar.

Korraldaja soovitab tungivalt kohale tulla ühistranspordiga, kuna parkimise võimalused lauluväljaku ümber on väga piiratud. Samuti paneb korraldaja südamele, et territooriumile ei saa sisse oma söögi ja joogiga, terariistadega, vihmavarjudega ja muude asjadega, mis võivad teisi inimesi segada. Palutakse järgida liiklusreguleerijate ja turvatöötajate juhiseid. Autojuhid peaksid arvestama liikluspiirangutega ja ajutiste liiklusmärkidega.

Festivali väravast ei saa sisse professionaalsete õlatuge või statiivi nõudvate videokaameratega- ja profifotokaameratega, milleks loetakse ärakeeratava objektiiviga kaameraid. Kaasa võib aga võtta tavalisi käsi- ja digivideokaameraid ning sisseehitatud objektiiviga fotokaameraid.