Andmekaitsespetsialistiks õppima tulles on vajalikud õiguse alased baaskompetentsid. Kui õiguse alased teadmised puuduvad, siis on võimalik läbida enne õppe alustamist ka täiendav õiguse alane eelkursus.

2018. aasta maikuus jõustub uus Euroopa Liidu andmekaitsealane üldmäärus, mis toob endaga kaasa mitmeid muudatusi ning mitmed ettevõtted peavad oma tegevusse kaasama andmekaitsespetsialisti, kes oskab anda juhiseid, kuidas tuleb andmeid koguda ja hoida. "Isikuomadustelt sobib see eriala inimesele, kellele meeldib märgata tervikus detaile või siis detailidest tervikut moodustada," lausub andmekaitsespetsialisti lektor Gina Kilumets. "See on väga loominguline töö, mis eeldab muu hulgas ka läbirääkimisoskusi ja enesekehtestamist," lisab Kilumets.

Õppeaeg andmekaitsespetsialisti erialal on poole aasta pikkune, infohalduse puhul aasta pikkune. Õpe on tasuta ning toimub sessioonõppes, mis võimaldab kooli kõrvalt käia ka tööl. Avalduste esitamine kestab kuni 20. detsembrini ning avaldusi on võimalik esitada nii elektrooniliselt kui Majanduskoolis kohapeal. Sisseastumiseks on tarvilik läbida sisseastumistest ning seejärel vestlus. "Kellele täismahus õppimine liialt aeganõudev tundub, neile oleme pakkumas ka andmekaitse valdkonnas tasulisi täienduskoolitusi. Lühema koolituse käigus on võimalik saada kiirelt ja kompaktselt vajalikud kompetentsid, et uue määruse jõustumiseks valmis olla," sõnas Raasuke.

Tallinna Majanduskool on viienda taseme kutsekool, mis tähendab, et õpe toimub keskhariduse baasil ning koolis õpivad täiskasvanud. Koolis õpib enam kui 1700 õpilast 15 erineval erialal. Tallinna Majanduskool pakub nii tasuta tasemeõpet kui tasulisi erialaseid täienduskoolitusi.

Lisainfot eriala kohta saab küsida Tallinna Majanduskooli arendustalituse juhilt
Riinu Raasukeselt.

Jaga
Kommentaarid