Reedel, 15. juulil kell 21.30 algab Jazzialal kontsert, kus üles astuvad Anneliis Kits & Righteous Jazz Citizens. Noore helilooja ja produtsendi Sander Mölderi ja DJ Quest'i koostööna sündis 2011. aasta alguses kooslus, kelle loomingus kohtuvad jazz ja klubibiidid, moodne elektroonika ja klassikalised instrumendid, popmeloodiad ja jazzharmooniad – seda kõike nu-jazzi nime all. Uue näo saavad selliste artistide nagu James Blake, Erykah Badu, The Roots, Kings of Leon, Fleetwood Mac, Joe Jackson jpt menulood. Kollektiivis lööb solistina kaasa uue põlvkonna jazzilauljatar Anneliis Kits, kitarril soleerib Karl Kanter ning trummidel Peep Kallas.

Laupäeval, 16. juulil kell 21.30 toob Helin-Mari Arder Kvintett Jazzialale südamlikku muusikat, mis sobib imehästi sooja suveõhtusse. Kontserdil kõlab eesti heliloojate ja luuletajate looming, Helin-Mari enda laulud ja tema onu Ott Arderi tekstidele viisistatud lood, aga ka kaunid lood kuumast Brasiiliast ning mujalt maailmast. Helin-Mari Arder on võitnud kuulajate sümpaatia oma lihtsa ja südamliku laulustiiliga. Lisaks jazzmuusikale on talle südamelähedased eesti autorite laulud, bossa nova, samba ja prantsuse šansoon; lauljatari enda tuntuim laul on "Väike päike". Kontserdil musitseerivad koos Helin-Mariga Teet Raik (trompet, kitarr), Mart Soo (kitarr), Taavo Remmel (kontrabass) ja Ahto Abner (trummid).

Laupäeva, 16. juuli varahommikul on erakordne võimalus osa saada päikesetõusu merereisist Tallinna lahel. Päikese panevad sillerdama Tõnu Raadik viiulil ja Henn Rebane akordionil. Väljasõit lahele algab kell 04.30, kahe tunni jooksul saab nautida imelise ajaloolise laeva Kajsamoor ilu, Tallinna panoraami, Tõnu Raadiku-Henn Rebase kontserti ja süüa ka hommikusööki. Tõnu Raadik ja Henn Rebane on jaganud oma mõtteid muusikas ja rännanud Eesti ning maailma teedel alates 70-aastate keskpaigast, küll koos ja eraldi, Kukerpillidega ja ilma. Sõprade duo kõlab alati loomulikult ja emotsionaalselt. Kavas on haljaid jazzilugusid, muusikat mitmest maailmanurgast ja muidugi ka oma muusikat. Laevalael kõlab kõik ehtsalt ja akustiliselt helisedes ühes rütmis mere ja päeva meeleoludega.

Mõlemal hilisõhtul algusega kell 23.00 toimuvad Tallinna Merepäevade raames jazzikontserdid ka Clarion Euroopa hotellis – reedel, 15. juulil esineb Gourmet Duo ja laupäeval, 16. juulil Ara Yaralyan Trio.