TTKsse õppima tulevad noored on oma valikus praktilised ja teavad, mida koolilt ootavad. Kõrgkooli tehnikavaldkonna erialad annavad lõpetanule kindla eelise tööjõuturul, sest koosnevad tervelt 15 protsendi ulatuses praktikast, mis võimaldab kohe pärast lõpetamist ettevõttes tööd alustada. Harvad ei ole juhused, kui tulevane tööandja teeb juba praktika ajal oma valiku TTK tudengi kasuks. Õppekavasid koostades teeb kool ettevõtetega koostööd, mistõttu käivad erialad ajaga ühte sammu. Kool on hea lävepakk ka neile, kes tahavad jätkata tehnikavaldkonna magistriõppes. Selle tee valib igal aastal ligi 20% lõpetanutest. TTK kasuks otsustavad ka paljud kutseõppeasutuses eriala omandanud, kes tulevad oma haridusteed jätkama.

Tudengivormel kui rahvusvaheline edulugu

TTK masinaehituse ja autotehnika tudengid osalevad juba aastaid koos Tallinna Tehnikaülikooli tudengitega rahvusvahelises tootearendusprojektis Formula Student, milles lööb kaasa 500 tehnikatudengite meeskonda üle maailma. Viimastel aastatel on Eesti tudengimeeskond püsinud kindlalt maailma TOP 5 hulgas. Tudengivormel on tõestus, et tehnikavaldkonnas õppimine ei tähenda üksnes reaalainete tuupimist, vaid saab lisaks õppetööle tegeleda tõeliselt põnevate teemadega.

Mehaanika- ja transporditeaduskonna tudengite ehitatud vormel

Tähtsal kohal on insenerihariduse alusained

Tänases insenerihariduses ei ole kuhugile kadunud põhilised alusained  — matemaatika ja reaalained. Samas tähendab kaasaegne insenerikutse aina suuremat meeskonnatööd. Seega on loomulik, et vajatakse üha rohkem teadmisi kommunikatsioonist, turundusest, teenustest ja ettevõtlusest. Kuna tehnoloogiavaldkond on aina globaalsem ja paljud projektid sünnivad rühmatööna, pöörab TTK suurt rõhku võõrkeeltele õppimisele.

Miks valida TTK

TTK kaubamärk on tugev praktika. Kooli lõpetanute tööhõive on läbi aegade olnud 100 protsendi ligidal. Lõpetanud töötavad enamasti keskastme spetsialisti või juhina. Head eeldused saab koolist ka ettevõtlusega alustamiseks.

TTK asub hubases majas linna keskel ja nii ei ole ükski vahemaa liiga pikk, et mugavalt liikuda. Koolil on tasemel raamatukogu ja kaasaegne e-õppekeskus. Tudengite kõrgeim esindus- ja otsustuskogu on üliõpilasesindus. Koos spordi-, muusika- näituste ja teiste tegevustega hoitakse üliõpilastraditsioone ja luuakse uut sünergiat. Tähtsal kohal on tudengisõbralik ja mõnusalt mitteformaalne suhtlus teaduskondade ning tudengite ja õppejõudude vahel.

Tallinna Tehnikakõrgkool on suurim riiklik tehnikavaldkonna rakenduskõrgkool Eestis, kus on võimalik saada inseneri alusõpe. Kõrgkoolis õpib 2700 üliõpilast. TTK rektor on professor Enno Lend.

TTKs on viis teaduskonda:
arhitektuur ja keskkonnatehnika teaduskond
ehitusteaduskond
mehaanikateaduskond
rõiva- ja tekstiiliteaduskond
transporditeaduskond

Õppida saab kolmeteistkümnel õppekaval:
rakendusarhitektuur, tehnoökoloogia
hoonete ehitus, teedeehitus, rakendusgeodeesia
elektritehnika, masinaehitus, tehnomaterjalid ja turundus
rõivaste tehniline disain ja tehnoloogia, rõiva- ja tekstiiliala ressursikorraldus
autotehnika, transport ja logistika, raudteetehnika

Õppida saab nii päeva- kui kaugõppes. Õppeaeg on neli aastat.
TTK logo on Võimaluste Värav. See on neljatahuline püramiid, mille esimene ja tagumine tahk on eemaldatud. Nii avaneb kujund kõigile, kes soovivad sellest „läbi kõndida“ ja uusi võimalusi avastada.
TTK erialade ajalugu ulatub 1920ndatesse. Selle aasta 9. novembril täitus 98 aastat järjepidevat õppetegevust. Rakenduskõrgkoolina tegutseb TTK 1992. aastast.

Jaga
Kommentaarid