„Rohelise nädala eesmärgiks on ennekõike kutsuda inimesi üles rohelisele mõtteviisile ning selle edasikandmisele – mis võiks olla selleks parem koht kui mitte haridusasutus,“ sõnas Rohelise nädala projektijuht Krista Kant.

Lisaks ekspertidele ja loengupidajatele Tallinna Ülikoolist, Eesti Taastuvenergia Kojast, Tallinna Energiaagentuurist ja Tallinna Tehnikaülikoolist, korraldavad tudengid mõttetalgud teemal, kuidas aktiveerida inimesi keskkonnakaitsele ning mõõtu võetakse võistlusmängus Brikett 96.

Tallinna Ülikooli Balti- ja Filmi Meediakooli Supernova kinos leiab nädala alguses aset filmiõhtu, kus näidatakse dokumentaalfilme Carbon Nation (USA 2010) ja An Inconvenient Truth (USA 2006). Filmidele järgneva arutelu viivad läbi Tallinna Ülikooli Ökoloogia Instituudi vanemteadurid Mihkel Kangur ja Jaanus Terasmaa.

Nädala jooksul on ülikoolis kohal ka Humana kogumiskastid, et tuua inimestele lähemale teadmine ja võimalus, saata taaskasutusse oma hästihoitud ja puhtaid, kuid enam mitte nii vajalikke riideid, tekstiili, jalanõusid ja mänguasju.

Olles peamiseks teadmiste loomise kohaks, on ülikoolidel unikaalne võimalus, ja sellest tulenevalt ka kohustus, toetada ja nõustada kogukonda sotsiaalsetes, kultuurilistes, majanduslikes ja keskkonnaalastes küsimustes selliselt, et kogu ühiskonna tegevus vastaks jätkusuutliku arengu põhimõtetele. Seetõttu on ka Tallinna Ülikool liitunud Euroopa Pealinnade Ülikoolide Assotsiatsiooni algatusega Roheline Akadeemiline Jalajälg, et osaleda jätkusuutliku arengu põhimõtete igapäevaelu osaks muutmisel. Oleme tihedas koostöös arvamusliidrite, poliitikakujundajate, kogukondade, ettevõtete ja teiste ülikoolidega ning jagame koos nendega rohelisi praktikaid meie ökoloogilise jalajälje vähendamiseks. Loe rohelise ülikooli kontseptsiooni kohta lähemalt SIIT

Roheline nädal toimub Tallinna Ülikoolis juba teist aastat järjest ning nädalat korraldab TLÜ Üliõpilaskond.