2,4 meetri kõrgune hundi pronkskuju sümboliseerib Nordic Hotel Forumi ja kinnisvaraettevõtte Kapitel kultuurisõbralikkust, mis väljendub paljude kultuuriprojektide, sealhulgas Pimedate Ööde filmifestivali pikaajalises toetamises.

Skulptuuri autoriks on Simson von Seakyll.

Miks just hunt? Sest hunt on PÖFFi maskott ja Eesti rahvusloom.

Nordic Hotel Forumi juhatuse esimees Feliks Mägus: „Skulptuur hakkab sümboliseerima meie kui sajaprotsendiliselt Eesti kapitalil põhineva hotelli pühendumist kultuuri toetamisele, paljude Eestile oluliste kultuurisündmuste südames olemist, kogu siinse hotellipere pidevat „kultuurinälga”. Kultuurihunt oleks Eesti külalistele ka justkui omamoodi tähiseks ja tänuks, et just meie hotellist on kujunenud paljude kultuuritegijate ja -sõprade peatuspaik Eestisse reisimisel.”

Nordic Hotel Forum on kultuuriministeeriumi kultuurisõbraliku ettevõtte tunnustuse pälvinud mitu aastat järjest. Tänavu sai selle au osaliseks ka Kapitel, kelle toetusel Tallinna linnapilti rikastav skulptuur on valminud.

Kapiteli nõukogu esimees Toomas Annus avaldas lootust, et kuju nakatab kultuurihuviga nii hotellikülastajaid kui möödakäijaid. „Kinnisvaraettevõttena püüame linnapilti rõõmsamaks ja mitmekesisemaks muuta ja seda mitte ainult hoonetega. 2015. aasta sügisel paigaldasime Taani Kuninga aeda kolm pronksist munga skulptuuri, et muuta vanalinna salapärane hoov põnevamaks ja elavamaks nii linnaelanikele kui külalistele. Tallinna vanalinna müüride valgustuse projekti tulemusena saavad detsembris üle 40 vanalinna objekti endale nüüdisaegse fassaadivalgustuse, et väärikad ja põnevad ehitised ja paigad oleksid paremini vaadeldavad ning rõõmustaksid nii linlasi kui meie külalisi,” rääkis ta.

„Kultuurihunt” on juba teine hundiskulptuur, mis Tallinna on püstitatud. Esimene asub Alexela kontserdimaja ees ja on pühendatud Pimedate Ööde filmifestivalile, mis tegutses aastaid samas kohas asunud ja nüüdseks lammutatud Sakala kultuurikeskuses.