Kunksmoor on ühenduses loodusega, teab ja valdab tema tarkusi, oskab valmistada maagilisi pruuliseid ning oma nõiarohtude ja kunstidega arstida igasuguseid haigusi ja tõbesid. Taimi oma rohtude pruulimiseks käib kunksmoor korjamas metsadest ja aasadelt, soodest ja rabadest. Ta teab ja tunnetab taimede, loomade ja lindude keelt ning suhtleb loodusjõududega. Õnneks pole kunksmooriks olemise kunst tänapäevalgi kuhugi kadunud.

Pärnumaal soode ja rabade keskel elava Mercedes Merimaa suurim armastus on taimemaailm: ravimtaimed, õieteraapia, mahepõllumajandus. Taimetarkust õppis ta lisaks ka Euroopa alternatiivteaduste keskuses Inglismaal Emersoni kolledžis. Tänu temale jõudis Eestisse Bachi õieteraapia. Mercedes Merimaa mõistab inimese ja taime suhteid hingemaailma tasandil, kus mõlemad on kolmesed olendid, kel on keha, vaim, hing. Ta on süvenenud ka väega taimede ja toitude maailma ning kirjutanud sellest raamatu “Väega toidud”, lisaks on tema sulest ilmunud “Õitest hingeni” ja “Minu tee taimede väeni”.

Vääna-Jõesuu metsade vahelt pärit Mari Metsallik on inspireerivate artiklite autor, kes oma ideed saab looduses viibides. Ta on tervisliku ja looduslähedase eluviisi ning positiivse mõtteviisi propageerija, ravimtaimede tundja ja koguja. Tallinna 21. koolis käinud 23-aastane kaunitar on olnud ka modell ja mahlameister, aga eelistab alati pigem füüsilist tööd kodus, aias, metsas ja loomadega, keda ta väga armastab. Ta pühendunud teemadele, mis tutvustavad elu loodusega kooskõlas, loomadele, ravimtaimedele, tervislikule toidule ja heaks inimeseks olemisele. Suve hakul ilmub Mari esimene raamat “Metshaldja päevik”.

Hundiallika perenaine Kaia-Kaire Hunt on täiesti tavaline tänapäeva Kunksmoor – terapeut, koolitaja, alkeemik ja eestvedaja. Umbes seitse aastat tagasi, kui tekkis huvi ja vajadus sügavamale oma hingeilma piiluda ja enesearenguga tegelema hakata, ilmnesid ka esimesed Kunksmoori tunnused - loodus hakkas kutsuma ja rääkima, maailma asjad hakkasid aina enam korda minema ja koju ilmus nõiaköök, kus valmib jõudumööda haavaparandust nii üksikisikutele, gruppidele, kui laiemalt kõigile olendeile. Kaia-Kaire Hundi ükski päev ei möödu alkeemia ja nõiatempudeta - aga seda päris tänapäevasel moel. Tema sulest on ilmunud teosed “Koduleivaraamat” ja “Minu Nepaal” ning ta on raamatu “Tänapäeva kunksmoori koduapteek” koostaja ja üks autoritest.

Alkeemia Akadeemia on eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari, mida salvestab Raadio 2 saade “Hallo, Kosmos!”. Vestlusringides osalevad kõnelejad ja nende poolt käsitletavad teemad pakuvad elukogemust ja läbitunnetatud teadmisi. Varasematel sündmustel on osalenud: Igor Volke, Einar Laigna, Andres Juur, Mai-Agate Väljataga, Aigi Vahing, Ain Mäeots, Tommyboy, Tiina Tiitus, Martin Kruusvall, Mercedes Merimaa, Aleksandr Dreljov, Kristjan Puusild, Thule Lee, Adik Levin, Sille Poola, Natalia Trofimova, Marina Paula Eberth, Jüri Raudsepp, Eben Alexander (USA), Brandon Bays (USA).

Pilet 11 eurot, müügil kohapeal ning eelmüügis Rahvusraamatukogus raamatu- ja kingipoes Muusa.