Sõnum Seinal festivali eesmärgiks on näidata, kuidas kunsti abil on võimalik linnaruumi paremaks muuta. Endised tehasehooned, lagunema jäänud kinnisvara ja tühjad seinapinnad pakuvad rohkesti võimalusi tänavakunstnikele, kelle oskused ja loomingulisus võivad anda piirkonnale uue rütmi ja väljanägemise.

Pärnusse on nüüdseks kohale jõudnud nii festivali kunstnikud kui ka korraldustiim. Üles astuvad enam kui kümme kunstnikku, samuti on esindatud eelmise aasta läänemeretemaatilise üle 10 meetri kõrguse töö teinud Soome grupp Multicolored Dreams Soomes. Viimane jätab sellel aastal oma jälje äsjaavatud klubi Katlamaja hoovi. Kokku on festivalil valmimas viis temaatilist tööd: esiteks Pärnu kesklinna silla alla tulev töö pealkirjaga "Pärnu lahe Ateena", teiseks kolme seina hõlmav töö "Voolab nagu Pärnu jõgi", tähelepanu väärib kindlasti ka festivali suurim sein TPMi nimelise grupi tehtud "Fontinalis Antipyretica". Festivali kõige värvilisemaks taiseks on ilmselt naivistlik töö suvitajatest "Karu teavad kõik, aga karu ise ei tea kedagi".

Alates homsest on kõigile huvilistele mõeldud festivali kõrvalprogramm, mis on hea sissejuhatus joonistajate maailma. Laupäevasesse kõrvalprogrammi kuuluvad näiteks vestlusring, kus arutatakse tänavakunsti esteetika üle, ning artist talk´ide sari, kus on võimalik kuulata kunstnikke rääkimas oma loomingust ja tööde sisust. Samuti toimuvad kolme päeva jooksul kuraatori ja kunstnike ringkäigud nii eelmise kui selle aasta festivali radadel. Samuti ootab Sõnum Seinal kõiki festivali avapeole, mis toimub täna 1. augustil puhvetis A.P.T.E.K. Rohkem infot programmi kohta on võimalik leida Sõnum Seinal festivali Facebook'ist ja kodulehelt.