Minister Mailis Reps tänas preemiate üleandmisel kõiki õpetajaid ja koole, kes lastes leidlikkust arendavad ning eluliste probleemide lahendamist õppeprogrammiga siduda oskavad. „Lapsed on meid ümbritseva suhtes tähelepanelikud, nad märkavad seda, mida tuleks muuta ja mõtlevad sellele, kuidas seda teha. Leiutajate konkurss toetab noorte loovust, aga juhib neid ka rakendama seda, mida nad koolis on õppinud," ütles minister Reps.

1.-4. klassi õpilaste hulgas anti välja neli esimest preemiat.
Ruudi Seppel (Pärnu Tammsaare lasteaed) mõtles välja „Kruvikraani" ehk paki külge kergelt kruvitava tihendiga kraani, mille abil saab pakist mahla või piima kergemini kätte.
Berta Tsirk (Parksepa Keskkooli 3. klass) pälvis I preemia töö „Nutipeegel" eest. Berta ideeks on kaamera ja puldiga varustatud nutipeegel, mille abil näeb oma soengut ja riietust selja tagant.
Kert Vahtre (Rapla Ühisgümnaasiumi 4. klass) pälvis I preemia töö „Lükandukse kiibiga lukk" eest. Kert ehitas oma toa lükanduksele elektroonilise võtmekiibiga luku, kus õige kiibiga viibates tõmbab servomootor riivi konksu tagant lahti.
Richard Johannes Wassenaar (Gustav Adolfi Gümnaasiumi 1. klass) sai I preemia „Üle tee minemise mütsi" eest. Mütsi küljes põlevad punased tuled, mis aitavad lastel pimedas liigeldes paremini silma paista ja turvaliselt teed ületada.

5.-9. klassi õpilastele anti välja kaks esimest preemiat.
Maria-Helena Lüüs (Tõrva Gümnaasiumi 8. klass) pälvis I preemia töö „Geniaalne tordiplaat" eest. Maria-Helena mõtles välja tordialuse, millele märgitud erivärviliste joonte abil saab jaotada tordi võrdseteks osadeks vastavalt sellele, mitu sööjat on - 5, 8 või 13 jne. Joonte otsad ulatuvad tordi serva alt välja ja eri värvi otste juurde kirjutatud number näitab, mitmeks tükiks tort jaguneb, kui selle joone järgi lõigata.
Päär Suursild (Pärnu Vabakooli 8. klass) sai I preemia töö „Jalalingid mootorrulale" eest. Jalalingid on tugevast ja parajalt elastsest plastikust painutatud ning jalakuju järgivad jala-aasad rulalaual. Leiutis on mõeldud eelkõige mootor-rulale, et muuta sõit tehniliselt huvitavamaks ja kiiremaks, aga ka turvalisemaks.

Gümnaasiumiastmes oli parim Kevin Reisenbuki, Kris-Robin Sirge ja Joonatan Orase (Hugo Treffneri Gümnaasiumi 12. klass) töö „Festera biokast". Festera biokast on biojäätmeid lagundav prügikast - biokast, mis on loodussõbralik, funktsionaalne ja mugav. Väljatöötatud lahenduse toimimise põhiosadeks on kaks mikroobset looduslikku ainet: bakterivedelik ja kompostipulber, mis protsessi käivitavad ja töös hoiavad.

Lisaks riiklikele rahalistele preemiatele andsid eriauhindu Eesti Rahvusringhääling, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Patendiamet koos Maailma Intellektuaalomandi Organisatsiooniga (WIPO), Kuninglik Taani Saatkond, TTÜ Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory, SA Teaduskeskus Ahhaa, Energia Avastuskeskus, laste teadusajakiri „Minu Maailm", Lottemaa teemapark ning Eesti Leivatööstus. Õpilasleiutajate riiklikku konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur, rahastab Haridus- ja teadusministeerium.