Iroonilisel kombel on Altmani investeerimisfirma Y Combinator suur idufirmade toetaja, mistõttu võinuks ta vabalt anda raha ka Nectome’ile enda tapmise eest. Protsess, millele ta on ennast kirja pannud, on justkui aju palsameerimine – elus klient on kinnitatud masinate külge ning siis süstitakse talle palsameerimise tarbeks kemikaale sisse. Ettevõtte sõnul on paratamatu, et klient selle käigus sureb, ent protsess on mugav nagu eutanaasia, rääkis üks ettevõtte kaasasutajatest Robert McIntyre.

Robert McIntyre

Firma koduleht kõneleb, et nende missioon on säilitada inimaju nii, et ka kõik mälestused säilivad ning veel sel sajandil saavat võimalikuks selle informatsiooni digitaliseerimine ning niisiis ka inimese mõistuse taaselustamine. Nende slõuganiks on: “Mis oleks, kui me ütleks, et suudame varundada sinu aru?” Palsameerimisvedelikud suudavad säilitada inimest, hoides ära kõdunemise sadadeks aastateks!

Küll aga tekitab protsess küsimuse oma õiguspärasusega, kuivõrd sarnaneb see ju eutanaasiaga, mis on USA-s lubatud vaid viies osariigis ja ka vaid siis, kui patsiendil on ravimatu haigus ning elada jäänud vähem kui pool aastat. Lisaks tekitab teema paljues inimestes ka väärtuspõhise konflikti. Ettevõte on enda sõnul advokaatidega konsulteerinud ning nende sõnul on ravimatult haigete patsientide jaoks selline teenus lubatud.