Paljud "tervisesõbrad" võtavad tõepähe, et tuleb süüa vaid seda, mis on roheline ja taimne. Loomulikult ei saa kunagi küllalt puu-ja juurviljadest, kuid samas ei tohi vältida ka loomset toitu, mis on väga vajalik. Inimene on olemuelt kiskja ja peab toituma ka teistest loomadest, isegi kui see mõnele vastumeelne on, siis midagi pole teha, me oleme selliseks loodud.

No kujutage ette, et mõni lõvi otsustab taimetoitlaseks hakata või metskits sööb jäneseid? See oleks täiesti arulage, kuna igaüks peab sööma seda, mis talle on ette nähtud ja nii ei tohiks ka inimene muuta oma toitumist täiesti üksluiseks, kuna oleme siiski omnivoorid ehk segatoidulised.

Tüüpiline tervislikult toituja on arvamusel, et tohib süüa vaid taimset toitu, vältida tuleb loomset ning igasugune rasv on kahjulik. See ei ole nii - sööma peab kõike! Kuna me ei ole looduses produtsendid vaid kiskjad, siis me ei sünteesi ise vitamiine ega aminohappeid. Rakkude normaalseks tööks on neid aga vaja ja ilma igasuguste tingimusteta. Ainult taimne toit ei kata meie mineraalseid vajadusi. Me ei saa taimedest kõiki aminohappeid ega vitamiine, mida biosünteesireaktsioonieks vajame. Seega peame sööma ka loomset toitu ja seda üsna suurel hulgal ja väga mitmekesiselt.

Ma ise olen kõigesööja ja üldiselt ei vali, mida näost sisse ajan. Ma tean, et söön piisvalt mitmekesiselt ja ei pea vajalikuks oma toitumist jälgda. Samas manustan pidevalt lisaks multivitamiine, kuna see ei tee kunagi paha. Samas ei välista ma oma menüüst ka burgereid ja šokolaadi, kuna mõõdukas koguses ei ole neis midagi halba. Klassikaline burger on pigem tervislik, kuna saias on kiudained, pihv on liha, millest saab vajalikud aminohapped ja salat on ka üldjuhul olemas, millest saab palju vitamiine jms.

Samas on burgeri vahel ka kaste, milles on palju E-aineid, kuid kus neid ei oleks? E-ained on täiesti vältimatud, kuna neid on kõiges ja kõigis ning neile ei maksa eriti tähelepanu pöörata, seda teevad vastavad tevishoiuasutused. Bioloogia-alase tudengina võin öelda, et ei ole mõtet jälgida igat kemikaali, mida tarbid. Söö lihtsalt seda, mis meeldib, kuid ära liialda millegagi.

Ei maksa jälgida mingeid tervisepüramiide ega kuulata taimetoitlaste "pika elu saladuse" juttu. Toit ongi tervislik, kui sisaldab kõike eluks vajalikku ja sa saad seda ainult siis, kui tarbid enam-vähem kõike, mida saada on. Loomulikult on kraami, mida ei tohi unustada, kuid ebatervislikkuse pärast midagi söömata jätta ka ei maksa. Ka lipiidid (rasvad) on vajalikud, näiteks rakumembraani ja hormoonide sünteesil - seega ei ole alati mõtet vältida rasvasemat toitu.

Toitud tervislikult, kui sööd kõike normaalses koguses ja ei liialda millegagi!