The Blinking Lights mängib endi sõnul segu stoner- ja riffrockist. Nende loomingus on tunda mõjutusi sellistelt rockbändidelt nagu Led Zeppelin, Audioslave, The Cure, Queens Of The Stone Age, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers ja Them Crooked Vultures.

Neli aastat tagasi ühendasid kolm sõpra oma noorusest pakatava energia ja suunasid selle muusikasse, täpsemalt punkrocki. The Blinking Lights’i looming on sündinud ühisel jõul, poisid võtavad asja kui kõige meeldivamat hobi ja lõbu, millega kaasnevad ühised väljasõidud, reisimised ja
koosviibimised. Noortebänd 2011 Tallinna eelvoorust rajult edasipääsenuna on bändiliikmed siiralt rahul kogu konkursi kontseptsiooniga. “Rahvas elas kaasa ning laval oli tavapäraselt mõnus ja vaba olla,“ kiidavad nad. Poiste enda sõnul tulid nad konkursilt eelkõige uusi ja lahedaid tutvusi leidma,
edasijõudmine järgnevatesse voorudesse on seejuures meeldiv boonus. Bändi keskmine vanus on 17 eluaastat ja igapäevase kohustusena õpivad kõik kolm noort muusikut keskkoolis.

Et The Blinking Lightsi toorest jõust ja iseloomust tõeliselt aru saada, tuleb neid oma silmaga näha. Nende energia läbib keha ja jääb meelde. “Mida higisemana lavalt maha tuleme, seda võimsam live ja energiavahetus publikuga on olnud,” räägivad poisid.

Kuna tegemist on ikkagi noorte ja julgete melomaanidega, siis on salamisi juba ka plaadi üllitamise mõtteid mõlgutatud. Kuid esialgu on idee siiski veel rohujuure tasandil ja kõlgub vaid mõtetes, sest õpingud on nagu kord ja kohus esiplaanil.

Lugu „Get it out“, mis võitis oktoobris Raadio 2 saate Pleier nädala demo tiitli: