“Teadmised on vägi. Ja seda väge millestki luua, tuleb need komponendid kõigepealt üles leida. Alkeemia.ee on kodumaisel virtuaalmaastikul unikaalne keskkond, mis koondab kokku olulise info ihu, hinge ja vaimu arendamise valdkondadest. Lugeja leiab laiahaardelise ülevaate teemadel tervis, eneseareng, suhted, keskkond, müstika ja palju muud huvitavat,” räägib portaali peatoimetaja Kaia-Kaire Hunt, kes on ka maailmaparandusprojekti “Teeme Ära!” üks vedajatest ja tervikliku tervishoiu edendaja.

“Alkeemia on muutumise kunst ja transformatsioonprotsess. Nagu kulla ja igavese elu eliksiiri jahil olnud alkeemikud vanastigi, segavad meie moodsad teabemeistrid kokku tarkust ja saladusi erinevatest eluvaldkondadest, et pakkuda lugejaile võimalust muuta teadmatus teadlikukkuseks, hirm armastuseks,” kommenteerib Raadio 2 populaarse saatesarja “Hallo, Kosmos!” tegija Ingrid Peek, kes oma saadetes käsitletavate ebatavaliste teemadega uude portaali laieneb – kohtuvad teadlased ja võlurid, filosoofid ja šamaanid ning välistatud pole ka paranormaalsus.

Alkeemia.ee üks loojatest on kirjastuse Pilgrim omanik Tiina Ristimets: “Meie portaalis käsitletavad valdkonnad nagu eneseareng, tervis, vaimsus, psühholoogia, filosoofia kattuvad paljuski kirjastuse poolt loodud ja vahendatud raamatutega. Ma näen igapäevaselt, et inimesed otsivad sellist teavet ning neid teemasid ühendav ja vahendav portaal on internetiavarustes olevas infokülluses orienteerumiseks väga oodatud.”

Enesearenguportaali Alkeemia.ee idee autor on kirjastuse Maurus juht Rain Siemer: “Kasvajaga võideldes kodumaiselt veebimaastikult tervenemiseks vajalikku lisateavet otsides jõudsin järeldusele, et puudu on üks korralik koondportaal, mis ühendaks laialipillutatud killud ja pakuks korralikku ülevaadet erinevatest võimalustest inimese terviklikuks arenguks.”

Portaal doseerib tasakaalustatud infot – uuematest teadusuudistest vaimsete vaadeteni. Otsija leiab originaallugusid oma ala teadjatelt ja maailma mõtestajatelt, nõuanded spetsialistidelt ja uudiseid erinevate võimaluste kohta, iidset tarkust ja innovatiivseid ideid. Mis kedagi kõnetab, jääb lugeja enda otsustada.