Pärast keskhariduse omandamist hakkas Timo vaagima erinevaid edasiõppimise võimalusi ning meeles mõlkus esialgu ülikooliharidus. Kuid kui Timo lähenes olukorrale sooviga töötada tulevikus kindlal ametil, muutusid tema eelistused.

"Jõudsin toona kurva reaalsuseni, et keegi ei anna ülikooliõpingute järel sulle garantiid, et sa saad erialasele tööle. Ilmselt oleksin üks hetk leidnud ennast tööturult, konkureerimas ühele töökohale vähemalt saja teise noorega," meenutab Timo aastatetaguseid mõttekäike. "Kuna autodega tegelemine on olnud mu hobiks juba 15. eluaastast alates, siis otsustasingi Tartu Kutsehariduskeskusesse sõiduautotehniku erialale õppima asuda. Kui tollel hetkel ka tööturule vaatasin, oli autonduses tööpakkumisi üpriski palju."

Hetkel Viking Motorsis garantiitööde juhina töötav Timo on oma erialavalikuga väga rahul. "Üheks põhjuseks on muidugi see, et tegemist on mu hobiga. Lisaks on mu töö vaheldusrikas, pakkudes iga päev uusi lahendusi ootavaid probleeme. Muidugi tasub silmas pidada, et ka ametiredelil on piisavalt kohti, kuhu tõusta. Peab vaid olema tahet ja tehnilist taipu." Kutsekoolis oli Timo sõnutsi praktikat täiesti piisavalt, kuid tema huvi oli alati suurem. "Üks asi, mida õppinud olen, on järgnev: õpitakse ainult iseendale!" kinnitab Timo.

Näiteks uuris ta enda õpingute ajal palju lisaks autondusalastest foorumitest. Samuti võttis Timo 2016. aastal osa sõiduautotehnika eriala õpilaste kutsemeistrivõistlustest, kust tõi koos võistluspartneriga koju ka esikoha. "Minu eriala puhul peab silmas pidama, et tihtipeale õpid kõige paremini ainult ise tehes. Sageli lahendus, mis ühes kohas töötab, võib teises kohas asja hoopis hullemaks teha. Kogemuse kasvades kasvab ka pädevus," tõdeb Timo.

Tahad kutseharidusest rohkem teada? Uuri lisaks siit: www.kutseharidus.ee.