Saade \"Tõehetk\" on alati palju dramaatikat pakkunud. \"Tõehetke\"-Merje on üks nendest, kelle skandaalsed ja avameelsed paljastused ei jätnud külmaks kedagi. Siin on vastused Merje online-intervjuus!


Tervitusi sulle Merje. Olin kinnisvaras tööl - mäletad äkki? Laura - oli vist mingi 2002 aasta äkki..

Kui õiget inimest mäletan, siis sai sind veidi tööalaselt välja õpetatud.
Miks ei jätnud sa Aivarit maha kohe siis, kui nägid, et Margus on just see õige sinu jaoks? Miks olid ja piinasid ennast veel Aivariga koos olles?
Alguses toimus muutus alateadvuses, nii et ma teadlikult ei saanud ise aru, mis toimub. Ja suhteks on vaja kahte poolt. Siis veel ootasin, et mees esimesena läheneks. Aivar sai siis maha jäetud, kui tülid hakkasid koduseinte vahelt väljuma.
Miks ei lähe sa oma eluga edasi ja ei unusta seda vana teemat? Kas tahad purustada ka tema praeguse pereelu mida ta elab?
Kas arvestama peab ainult temaga ?  Võttes asju kronoloogiliselt õiges järjekorras peab ikka kõigepealt vana korda tegema, enne kui uuega edasi minna. Pealegi vajab ka tema esimene laps rahulikku ja normaalset õhkkonda, mitte ainult teine laps.
Kas jäid selle saatega rahule, st. et  saavutasid endale püstitatud eesmärgi?
Miinimum eesmärk sai püstitatud, ülejäänu võib liigitada täitumata jäänud unistuste alla. Kas sul on vahel ka enesetapu soove olnud?
Jah, viimati ligi kolm aastat tagasi.
Kas oled kindel, et see on sinu eluarmastus ja mida arvab sinu ema sellest? Kas isa on nüüd pahane?
Margusega kooselu ajal pole tulnud mõtetki teda kellegi teise vastu välja vahetada. Minu ema soovib, et oleksin õnnelik ja laseb mul endal teha valikuid.
Isa on alati öelnud, et tunnistab oma vigu, ja saates olnud küsimused olid minu tunnete-mõtete kohta.
Kuidas sa oled nii vanaks elanud ja sul ei ole oma korterit? Kas sa ei tee valesid otsuseid kergekäeliselt? Millal tasud memme vaevad?
Kas te tunnete mõnda lasteaia õpetajat või mõne muu madalalt tasustatud töötajat, kes on suutnud endale oma töötasust korteri soetada?
Ema teatud mõttes rõõmustab, et lapselapsed lähedal
Oled Sa hea inimene?
Ei, hea inimene laseb end karistamatult peksta, mina ei lase.
Tere! Kas oled oma esinemist teles kahetsenud?
Ei
Kas sa tõesti tarvitad ohtralt alkholi? Ära tee seda, muidu te mulle väga meeldisite.
Kommenteerja rääkis ilmselt enda igapäevaelust, sest teises nähakse ikkagi eelkõige endasarnast, kes mõtleb samamoodi, kui mina ja tegutseb samadel põhjustel.
Mitte uskuda lubadusi, et rohkem ei juhtu.
Teie miljonivõimaluse rikkus Teie usaldus Hannes Vanaküla suhtes, kes soovitas Teil mängu pooleli jätta. Kas Hannes Vanaküla hiljem vabandas Teie ees, et rikkus miljonivõimaluse?
Seda, kas ta rikkus miljoni saamise võimaluse või säästis mulle kõige vajalikuma summa, selgitaks ülejäänud küsimuste ja minu vastuste analüüs. Viimased kolm küsimust oleks olnud nö konksuga küsimused, mille ühte vaatenurka poleks ma pruukinud õieti aduda ja järelikult ka mitte suutnud õigesti vastata neile.
Mille eest teie eks mees kallale tungi?
Ma arvan, et kui tema neiul poleks olnud meeletut raevu minu vastu, oleks olukord teisiti lahenenud. See mees laseb musta töö teistel teha. Põhjuse said nad sellest, et mina, kui ettevõtte raamatupidaja, ei jätnud neid rahule kui võlgnikke ja et ma ei olnud sugulussidemete tõttu juba varem ametivõimude poole pöördunud.
Neiu valu minu vanuse, lapse isaduse, minu tolle hetke kooselu ja nende rahule jätmise suhtes jäid mulle mõistetamatuks.
Miks ei tee sa dna-testi, et Aivarile tõestada, et laps on tema oma, kui ta selles kahtleb..?
Kas on mõtet sundida inimest olema lapsevanem, kui ta ei ole selleks valmis? Kuigi ta ei tahtnud omal ajal vabatahtlikult isadusest loobuda, pole ta lapsele seda olnud rohkem, kui mõned korrad seltskonna ees. Kui ta leiab, et on valesti sellesse ossa surutud, siis on test tema asi, mitte tema uue elukaaslase asi. Test telligu see, kes kahtleb ja kellel on selleks õigus. Aivar pole siiani seda teinud, kuigi Alice on proovinud ”oma jõutestiga” mind seda ütlema panna.
Kas sul ei ole oma luukeret kapist tulemas?
Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi. Kes mind tõeliselt tunnevad, teavad kes ma olen. Luukere tähendab mitte avalikult lahtirääkimata asja, vaid hirmu tekitavat häbenemisväärset olukorda, mis isegi enda silma alt ära pandud. Mina ennast ei häbene.
Vähe sellest et sinu enda elu ei ole korras, kas tahad siis keerata ka Alce jaAaivari lapse elu peapeale? Ja milleks üldse sellist kisa tekitasid, kas sellepärast, et olid armukade, et nad lapse said??? Ja pealegi, kui nad oleks ju tahtnud sulle viga teha oleks Alice…
Na ju tegidki viga! Nii mulle füüsiliselt, kes ma pool aastat korralikult käija ei saanud kui mu lastele moraalselt, kes seda ja mu laigulist paistes nägu nädalaid nägema pidid. Loomulikult, Kaagvere mõistes tähendab ”viga tegemine” eluaegset sandistamist, aga Kaagvere norm pole õnneks veel ühiskonnanorm.
Kas saates käimine on Teil aidanud vana unustada ja uuele elu sisse saada?
Ainult rumal unustab vana. Tark õpib vanast ja elab edasi paremini.
Ma ei saa seda enne maha matta, kui võtan süüdistused politseist tagasi või asi lõppeb kohtus. Uut elu alustasin 2,5 aasta tagasi, nüüd oleks aeg, et eelmise elu pärand saaks lõpplahenduse.