Disney On Ice juubelituuri suurejoonelise jääshow raames viiakse lapsed ja nende vanemad reisima viimaste aegade edukaimast joonisfilmist “Lumekuninganna ja igavene talv” pärit Arendelle’i kuningriiki koos kogu perele armsate tegelaste Elsa, Anna ja Olafiga. Ühiselt külastatakse ka maagilisi paiku, mis on tuttavad filmidest “Lõvikuningas”, “Peeter Paan” ja “Väike Merineitsi”.

Kokku uisutab, sooritab õhuakrobaatikatrikke, tantsib ja laulab Saku Suurhalli jääl järgmisel nädalal ligi 40 multikategelast, sealhulgas printsessid Elsa ning Anna, muhe lumemees Olaf, põhjapõder Sven, vapper lõvipoiss Simba, igavesti noor Peeter Paan, haldjas Tinkerbell ning Väike Merineitsi.

Liikuvate dekoratsioonide ja erilahenduste abil muutub Saku Suurhall kiirelt traditsioonilisest esinemispaigast Aafrika lagendikuks ja veealuseks maailmaks, Eikunagimaaks ja jäiseks Arendelle’i kuningriigiks. Jää pinnaga 900 ruutmeetrit katab Saku Suurhalli põranda, mis omakorda tagab suurepärase vaate ning võimaldab nautida maailmakuulsat jääetendust kõikidelt istekohtadelt. Dekoratsioonid ja lavakonstruktsioonid kaaluvad kokku pea kümme tonni ning nende värvimiseks on kasutatud üle saja erineva värvi. Jääshows kasutatakse ka pürotehnilisi efekte.

Disney tuleb järgmisel nädalal Tallinnasse uue lavastusega, mis sisaldab ka kõige uuemat produktsiooni “Lumekuninganna ja igavene talv” joonisfilmi ainetel. Etenduse ühe erilisemaks ja liigutavamaks momendiks saab olema hetk, mil Suurhallis mitme minuti vältel lund sajab. Kuna lumehelbekesed maanduvad otse jääpinnale siis selleks, et need ei takistaks uisutamist, pidid show loojad erilahenduse välja mõtlema. “Tulemuseks näeb lumesadu välja ilus ja maagiline, kuid teeb ka näitlejate elu veidi raskemaks, sest jääpind muutub libedamaks. Kuigi lugu on filmiga sarnane, on jääshow näol tegemist ikkagi live-etendusega ning seda esitatakse eriti ilusal viisil,” kirjeldavad Disney On Ice meeskonna liikmed.

Disney on Ice juubelituuri lavavarustus ja trupp saabuvad Tallinnasse uue nädala alguses ning siis alustatakse ka ettevalmistustöödega Saku Suurhallis.

Etenduste ajakava:

Neljapäeval, 11. veebruaril
kell 19.00 (uksed avatakse 18.00)

Reedel, 12. veebruaril
kell 19.00 (uksed avatakse 18.00)

Laupäeval, 13. veebruaril
kell 11.00 (uksed avatakse 10.00)
kell 15.00 (uksed avatakse 14.00)

Pühapäeval, 14. veebruaril
kell 11.00 (uksed avatakse 10.00)

Disney On Ice – Maagiline Juubelituur jääetenduse pikkuseks on kaks tundi (koos vaheajaga). Tallinnas räägivad ja laulavad joonisfilmide lemmiktegelased tuntud eesti näitlejate ja lauljate häältega. Jäälavastuse tegelased panid eesti keeles kõnelema ja laulma teiste hulgas Hele Kõrve, Hanna-Liina Võsa, Lauri Saatpalu, Priit Võigemast, Ülle Lichtfeld, Liisi Koikson, Dagmar Oja, Karol Kuntsel, Andero Ermel, Nele-Liis Vaiksoo, Mikk Jürjens, Marika Vaarik, Katariina Ratasepp jpt.

Piletid jääetendustele hinnaga alates €19 on müügil Piletilevis.