Siin on mõned parimad palad, mis vanemad punastama on pannud. 

1. 2-aastane poiss läks enda lastetu tädiga randa. Tädi helistas ühel hetkel lapse emale ja karjus, et miks ta oma last ei oska kasvatada. Laps oli üsna rahvarohkes kohas kakanud.

2. 3-aastane tüdrukutirts läks lasteaeda ja keeldus mütsi peast võtmast: "Mul on ju täi mütsi all!"

Emal oli kole häbi, kuid luges kasvatajale kohe Ilmar Trulli luuletuse onu Akslist, kes ei käi paljapäi, kuna mütsi all on täi, kes keset karmi talveilma võib saada külma. Laps ja ema olid just eelmisel päeval seda luuletust kodus lugenud.

3. Ema oli lapsega poes. Kõik neli kassat töötasid ja järekorrad olid pikad. Ema ladus kaupa ja mõtles, kas ikka sai kõik, mis vaja osta. Nende ees seisis hästi lühikeses seelikus või kleidis tütarlaps.

Laps kummardas ja hõikas kõva häälega üle poe: "Emme, emme, vaata, tädil on ka trussikud jalas." Kõik naersid. Nende taga seisev onu ütles muheledes: "Lühike mees on ikka hea olla."

4. 3-aastane poiss läks lasteaeda ja kaebas kasvatajale, et tal on pohmell. Ema tahtis maa alla vajuda. Laps oli eelnevalt isa telefonikõnet pealt kuulnud.

5. Isa hakkab maksma ja tütar läheb kaupa sorteerima. Äkki teatab väike: "Issi sa ostsid kolm õlut, emme lubas kaks ainult."

6. Ema oli lapsega sugulastel külas. Laps oli ema kotis sorinud ja jooksis laua juurde, kus kõik sõid ning hüüdis tampooni käes hoides: "Näe, emme, pane pepusse!"

7. Arsti juures kontrollis käies nägi laps ratastoolis meest ja ütles hästi-hästi kõva häälega: "Onu pole emme sõna kuulanud ja on auto ette jooksnud."

8. 5-aastane tüdruk küsis: "Onu, miks sul nii suur nina on?" Ema pidi häbist maa alla vajuma. Teinekord küsis tirts ühe oma vanaisa sulase käest: "Onu, kui suur noku sul on?"

9. Pere käis linnas poodlemas ja arutati, kuhu keegi sööma tahab minna. Kõik avaldavad arvamust ja kui kõige pisemalt küsitakse, et mis tema tahab, siis vastab põnn: "Tahan nokule pikki karvu nagu issil."

10. Perekond käis riidepoes. Isa läks pükse proovima proovikabiini ja poeg kõlkus kabiiniukse vahel ning karjus: "Issi pissib!"

Allikas: pereklubi.com