1. Istmepakkumine

Suurepärastel kriiskava feminismi aastatel võis naisele bussis istet pakkumise eest tasuks saada karmi moraaliloengu. Tänapäeval on mehed ennast õppinud ajakirjade ja nutitelefonide taha peitma ja ei tee naist märkamagi.

Tegelikult passivad nad lihtsalt trükimusta või vaatavad tühja pilguga viiendat ringi oma Facebooki pilte samal ajal juureldes, kas nende kõrval püsti seisev naine võiks olla rase või piisavalt eakas, et püstitõusmine oleks õigustatud.

Sellel kõigel on aga põhjus. Nimelt on kõhklev mees kunagi saatusliku vea teinud ja pakkunud istet hallipäisele naisele, kes ei olnud meelitatud sellest, et teda vanaks ja väetiks peetakse, või ülekaalulisele naisele, kes ei mõistnud hetkeni, mil talle istet pakuti, et tema probleem on nii tõsine. Hoidku selle eest, et mees on ülekaaluliselt naiselt heasoovlikult küsinud: "Millal pisipere juurdekasvu oodata on?"

2. Nõuküsimine

Abipalve paneb mehe täbarasse olukorda, heidab talle nõrkuse varju ja näitab teda haavatavana. See ei lähe aga kokku ürgmehega, kellest meile räägitud on. Mehele ei tasu nõu anda, kuid kui see siiski hädavajalik peaks olema, siis tasub see istutada mehe pähe nii, et jääks mulje nagu see mõte oleks mehe enda oma.

3. Pikkus

Meile filmidest, reklaamidest ja klassikalistest müütidest tuttav ideaalmees on sportlik ja pikk. Atleetilikkust seostatakse selliste voorustega nagu vaprus, lojaalsus ning korvpallimeeskonna liikmetele on pikkus otsene eelis. Pikk mees mõjub autoriteetselt ja seda tõestab tõik, et möödunud sajandil on 80 protsendil USA presidendivalimistest võitnud pikem kandidaat.

Pole siis ime, et lühikesed mehed on pikkuse (lühikesesuse) suhtes ülitundlikud, vähendab see ju nende mehelikkuse mõõtu. Arvatakse, et seda, mis jääb puudu pikkuses, püüavad nad korvata muul moel. Mõned neist käituvad liiga silmatorkavalt, teised muutuvad tõeliseks türanniks, teravmeelseks seltskonnalõviks või saavad hoopis pööraselt rikkaks.

Kuid seda, et nad peavad peavad teistele meestele ja paljudele meestele alt üles vaatama, ei kompenseeri miski.

Meestele sel teemal väga rääkida ei meeldi, kuid kui jutuks tuleb, siis tasub mainida mõnda kuulsat jupatsit nagu Tom Cruise, Dustin Hoffman, Mick Jagger või Sylvester Stallone.

4. Vallalisus

Õnneks ei ole poissmeheseisusele külge kleebitud samaväärset häbimärki nagu vanatüdruku oma, kuid alates teatud vanusest võib vallalist meest siiski vanapoisiks kutsuma hakata. Tänapäeval kasutatakse seda terminit siiski vandeseltsasliku müksu saatel või kõiketeadvalt silma pilgutades.

Viimane on aga vallalise mehe elus ainukene aspekt, mis abielumeest kadedusest roheliseks ei tee.

Sõbrad tahavad vallalistele meestele alatasa naist külge pookida, et välistada kadetustunne vallalise mahlaka elustiili peale.

5. Need pahad päevad

Mehed ei talu menstruatsioonist rääkimist, nad ei taha sellest isegi mõelda. Bali saarel saadetakse menstrueerivad naised külast välja üksikusse onni, sest arvatakse, et sel ajal pääsevad kurjad vaimud neile kergemini ligi.

Ilmselt nõustuvad sellise teguviisiga paljud mehed, sest menstruatsioon on vastand kõigele, mida mees usub, et naine peaks olema.

6. Kastreerimine

Seda teemat peab vältima! Kui soovid näha meest õudusest vingerdamas, siis räägi talle Lorena Bobbitist, kes 1993. aastal oma mehel kööginoaga peenise ära lõikas ja hiljem kohtus õigeks mõisteti.

7. Hüpohondria

Kõik teavad, et naised taluvad meestest paremini valu, kuna ükski mees ei kannataks välja sünnitusvalusid. Selle väite laseb küll mürinal põhja meeste vastuväide, et seda ei saa kunagi kontrollida.

Samas teevad mehed suure numbri haiguste talumisest. Nad lähevad kangelaslikult külmetusega tööle, et näidata kõigile, kui vaprad nad on, aevastavad ja köhivad päev läbi ja annavad siis kõigile nakkuse edasi ning jäävad ise kaheks nädalaks koju põdema.

Kui mehed on haiged, siis pole tegemist millegi lihtlabasega. Valus kurk võib olla larüngiit, kerge seedehäire kuulutada peatset neerutalituse lakkamist, väsimus on kurnatus ning kui jalg või käsi ära sureb, ennustab see südameatakki ning vistrik võib vabalt olla nahavähk.

8. Hallid juuksed

Kõik arvavad, et hallinevate peadega mehed näevad välja suursugusemad, kütkestavamad ja intelligentsemad kui need, kelle juustel ei ole veel neid küpsuse tundemärke.

Loomulikult on see vaid naiste poolt välja mõeldud müüt, mistõttu annab tark mees enda juustele kosmeetikatoodete abiga hiirekarva varjundi, teadmisega, et see teeb teda mitme aasta võrra nooremaks.

Juuste toonimine märgatav, aga sellest ei tohi juttu teha.

9. Kiilaspea

Juuksed kaotanud mees vajab lohutust. Kui lagipea jääb paljaks umbes kahekümne kolme aastaselt, siis usub mees, et elul võib veel siiski tema jaoks midagi varuks olla. Kui see juhtub aga neljakümnendates, siis vajavad nad lohutamist. Tõsiasja eitamisega saavad nad ise hakkama.

Seda, et mõnel Kaug-Ida maal hakkavad inimesed kiilaspäist meest nähes valju häälega naerma, ei tasu kõvasti välja öelda.

10. Norskamine

Meeste norskamise üle kaevelda ei ole aus, sest naised norskavad ka, kuid viimased on lihtsalt kergema unega ja ärkavad meeste traktorimürina peale hõlpsalt üles.