1. Aastaid 10 tagasi viibis Ameerika Ühendriikides eravisiidil Vene liberaaldemokraatide liider Vladimir Žirinovski, kes kosmopoliitsuse täiesti uuele tasemele tahtis viia.

Siiani jõustumata ettepanek kätkes endas eelnõud muuta inglise keel Venemaal teiseks ametlikuks riigikeeleks ning anda sama staatus vene keelele USAs.

2. Omal ajal tuli juba kunagine asepeaminister Boriss Nemtsov välja ideega, mille eesmärgiks oli sundida ametnikke sõitma kodumaiste autodega ehk siis riigimehed Volgade selga istutada.

Tema jälgedes asus sel aastal käima ka Venemaa peaminister Vladimir Putin, kes nõudis, et ametnikud kasutaksid autosid, mis on toodetud Venemaal, Valgevenes või Kasahstanis. Saab siis näha, mis sellisest mõistlikust ideest välja kasvab.

3. Oleg Šein kandideeris edutult Astrahani linnapeaks ja alustas 40-päevast näljastreiki protestimaks väidetava valimispettuse vastu.

Šein kirjutas oma Livejournal blogis: "See on nagu male, sest kuigi matti pole veel tehtud, siis kaheksa käigu pärast on see vältimatu. Streigi eesmärk saavutati."

4. Endine Venemaa peaminister Viktor Tšernomõrdin oli kuulus erinevate keelevääratuste poolest. Kuid eriti kuldseks on saanud tema suu läbi lausutud sõnad: "Tahtsime parimat, aga välja tuli nagu alati."

5. Kuldsed, kui mitte just demokraatlikkust õhkavad sõnad on lausunud ka esikommunist Stalin: "Pole inimest, pole probleemi." See mees juba oskas probleeme lahendada.