1. Beebide torni otsast alla loopimine (India)

Juba üle poole sajandi on igal aastal Indias ühe moslemiusu haru uskujad pea 16-meetrise torni otsast oma lapsi alla visanud. Arvatakse, et tegu toob head õnne.

Lapsed viiakse torni tippu, seal visatakse nad 50 jala (15,4 meetri) kõrguselt alla voodilinadele, mida hoiavad äärtest tugevad mehed. Kui laps asja üle elab, antakse ta kohe läbi rahva emale. Selline traditsioon toovat hea tervise, õnne, julguse ja tugevuse.

Traditsiooni tuntuim läbiviimiskoht on Maharashtra maakonnas asuv küla, kuid seda tehakse ka väiksemates külades üle kogu India. Vaata ka videot!

2. Haikonksude otsas rippumine (India)

"Garudan Thookkam" on rituaal, mida harrastatakse Lõuna-Indias, Kali templites. Inimesed, kes on riietetud Garudadeks (Hindu jumal) tantsivad ja pärast seda aetakse läbi nende seljanahkade hiiglasuured (ligi 15 cm pikkused) haikonksud, mille abil nad üles riputatakse.

Rituaali viivad läbi mehed ja nende kätte antakse vahel ka beebisid. Pärast rituaali käivad nad templis ja avaldavad jumalale tänu. Vaata ka videot!

3. Laiba avalikku kohta lagunema jätmine (Tiibet)

"Õhku matmine" on eriline matusetalitlus, mida viiakse läbi Tiibetis. Selle puhul jäetakse surnukeha avalikku kohta - näiteks mäenõlvale - et seda saaks süüa loomad ja linnud, eriti raipesööjad.

Enamik Tiibeti inimesi jälgivad budismi traditsioone ja selle järgi on inimkeha vaid kest, mille pärast kasutamist "ära visata" võib. Praegu traditsiooni harrastada ei või, kui just kogu pere selleks nõusolekut ei anna.

4. Loomade vaimudele ohverdamine (Haiti)

Voodoo järgijad usuvad, et kõigi vaimude eest peab hoolt kandma ning et vaimud sõltuvad inimestest ja nende energiast. Et vaimude eest hoolitseda, viiakse läbi rituaale ja tuuakse ohvirande. Surnud looma eluenergia läheb üle vaimule.

Selliseid rituaale viiakse läbi Loa-nimelise jumala auks. Looma, näiteks kana, ohverdamise käigus näitakse üles austust Loa suhtes ja ohverdamisest vallandunud eluenergia saavad endale vaimud.

Tseremoonia ajal võtab jumal inimese keha üle ning Loa annab tseremoonia käigus nõu, ravib ja toob inimese kaudu tänu. Rituaal võib olla aga väga vägivaldne, kuna inimene end sel ajal ei kontrolli.

5. Surnud inimese ristimine

Surnute ristimine on Mormoonide praktika, mille käigus surnud inimene mormooniusku astuda saab.

Mormoonid usuvad, et ka surnud inimene võib usklik olla aga kui ta seda teeb, peab ta kõiki Mormoonide reegleid järgmima - üks neist on ristimise olemasolu.

6. Alasti ringi käimine ja paabulinnusule tolmuharjana kasutamine (India)

Digaramba mungad usuvad, et ainus viis end tõeliselt ja täielikult jumalale pühendada on täiesti alasti olla, sest siis ei sega teda riided. Seetõttu käivad mungad ringi riieteta.

Lisaks usuvad nad, et putukad on ümbersündinud inimesed ja seetõttu kasutavad nad paabulinnusulge, et enda teelt kõik putukad ära pühkida. Neile peale astumine on võrdväärne mõrvaga.

Naised aga ei tohi alasti olla. Kui oled naine ja usud Digaramba religiooni, ootad ümbersündi, et saaksid mehena end jumalale pühendada - naised nii kõrgele vaimsele tasemele ei küündi.

7. Toidujääkide sees enda veeretamine (India)

Selle 400-aastase rituaali käigus veeretavad inimesed end tänavatele visatud toidujäätmete sees. Arvatakse, et seeläbi saavad inimesed pattudest puhtaks.

Hiljuti otsustas kohalik valitsus, et toit, milles inimesed end veeratavad, peab olema täiesti puhas - seda ei tohi enne rituaali keegi süüa ega isegi maitsta.

8. Grupiseksi ja eneserahuldamise praktiseerimine (USA)

Seattle lähedal on salajane satanistlik grupp, kes praktiseerib rituaali, mille käigus hingede elujõudu taastatakse. Selle rituaali käigus saab kokku grupp inimesi, kes omavahel vahekorda astuvad. Harrastatakse nii hetero- kui homoseksuaalset seksi ning eesmärgiks on orgasmi samaaegne saavutamine, et hinged saaksid sellest energiat. Hingesid saab ka enda rahuldamisega õnnelikuks teha.