Nüüd on tulemused selged ning 26. jaanuaril on konkursi võitjad oodatud Tallinna Ülikooli, et tutvustada oma töid rahvusvahelise konverentsi „Landeskunde Nord 2018“ raames. Võitjaid autasustatakse, oma residentsis korraldab vastuvõtu Saksamaa Liitvabariigi saadik hr Christoph Eichhorn.

Konkursile laekus 31 õpilastööd – 26 esitlust ja 5 videot. „Kõige rohkem saatsid Rakvere ja Kadrina õpilased, esindatud olid aga ka Kuressaare, Rapla, Viljandi, Tallinn, Tartu, Toila,“ nentis žürii esinaine, Tallinna Ülikooli saksa kultuuriloo dotsent Maris Saagpakk.
Töödesse jõudsid Saksa autod, Šveitsi kellad, Austria šokolaad, aga ka baltisaksa ajalooga seotud tekstid ja paigad ning isegi reisidelt toodud suveniirid. „Leidlike, mitmekesiste ja huvitavate töödega tõestasid õpilased, et oskavad ümbritsevat märgata, nähtut analüüsida ja ühisosa leida,“ nentis Saagpakk.

Viie parima esitluse autorid ja juhendajad on:

-Andreas M. Reili ja Artur Leppik, Viljandi Gümnaasiumi 12. klass, juhendaja Hiie Allvee;

-Saara Suurkivi, Adriana Mukk, Hanna Liivat, Merle Vetemäe ja Marian Klaus, Jaan Poska Gümnaasiumi 10. klass, juhendaja Taimi Oidjärv;

-Delis Pärnoja, Helina Magus, Jakob Trei, Ketlin Mäeorg ja Peeter Benjamin Anvelt, Saaremaa Ühisgümnaasiumi 12a, 12b ja 12c, juhendajad Elis Nõu ja Erle Pulk;

-Kaisa Vahula, Anni Isakar, Riin Oolma ja Anett Liister, Rakvere Reaalgümnaasiumi 6b, juhendaja Piret Steinberg;

-Eliise Uibo, Katariina Uibo ja Marta Margareeta Bender, Tartu Katoliku Hariduskeskuse 8a, juhendaja Maive Meister.

Ettevõtmise „D-A-CH in meiner Umgebung“ eesmärk oli näidata, et saksa keele ja saksakeelsete maade kultuuriruumiga seonduvat leidub meie ümber rohkem kui igapäevaelus märkame. Lisaks on saksa keelel Eestis ka ajalooline mõõde.

Partnerid olid Goethe-Instituut, Zentralstelle für das Auslandsschulwesen, SLV saatkond, Tallinna Saksa Gümnaasium, Deutsch-Baltische Gesellschaft, Austria saatkond ja eratoetajad.