Minu erialavalik ei tulnud üldse lihtsalt. Gümnaasiumi lõpufaasis ei olnud mul õrna aimugi, mida õppima minna. Teadsin, et tahan jätkata ülikoolis, kuid mis erialal, see oli suure küsimärgi all. Mind aitas väga palju ema. Jah, vahel tuleb tõesti emasid kuulata! Tol korral ma ehk pisut häbenesin seda tunnistada, aga tagantjärele mõeldes olen ma südamest tänulik, et ta oskas mind õigele teele suunata. Ema on inimene, kes tunneb üldjuhul oma last kõige paremini. Minu ema teadis, et mul on kõik olemas, et olla hea klassiõpetaja. Klassiõpetaja puhul tuleb kasuks see, kui oled mitmekülgne. Ka mina olen tegelenud paljude hobidega. Nii laulmine, tantsimine, näitlemine, mängimine kui ka sportimine on mulle väga hingelähedased ning kasutan neid meeleldi oma eriala tarbeks. Lisaks sellele armastan lastega tegeleda ja nad meeldivad mulle väga. Usun, et see on klassiõpetaja töö juures oluline.

Klassiõpetaja eriala ei ole minu arvates kergemate killast. Pean teadma igast ainest nii mõndagi. See tähendab, et lisaks eesti keelele, matemaatikale ja muule sellisele õpin ülikoolis ka füüsikat, keemiat ja bioloogiat. Jah, õpetaja võiks teada vastuseid kõikidele laste küsimustele. Muidugi pole pea prügikast!

Tänapäeval räägitakse palju õpetaja palga suurusest ning sellest, kuidas töö ja selle töö tasu ei ole omavahel tasakaalus. Oma tulevikutööd silmas pidades on minu jaoks ennekõike oluline, et töö mulle meeldiks. Rahulolu on väga tähtis. Muidugi, kes ei unistaks suurest palgast, ka mina unistan, kuid see pole kindlasti esmatähtis. Hetkel on ju päevakajaline ka õpetajate palga tõus ja eks mina ning ilmselt ka kõik praegused ja tulevased õpetajad loodavad, et üks päev see hetk ka saabub. Lootust vähemalt on!

Enne ülikooli käisin karjäärinõustamise päeval ning sealt haarasin kaasa ühe mõtte: oluline on, et sa õpiksid seda, mis sulle meeldib. Pole oluline, kui palju pead selle pärast eriala vahetama, oluline on, et tulevikus teed igapäevaselt seda, mida tõeliselt armastad. Ma täiesti usun sellesse. Muidugi lõpmatuseni ei tasu ka eriala vahetada ja kui pigem leiad, et ei tea, mis sind huvitab, siis maailm on suur ja lai ning erinevate projektidega on võimalik maailma avastada ja ennast tundma õppida. Usun, et peale seda jõuab igaüheni avastamisrõõm, mida tulevikus teha!

Pajata ka Sina Noorte Hääle lugejatele oma koolilugu!  noortehaal@delfi.ee