Žürii valib igas kategoorias välja ühe üldvõitja ning neli teise koha väärilist noort. Kõiki tiitli saanuid ootab rahaline stipendium oma unistuste elluviimiseks. Loe lähemalt, millistes kategooriates saab tänavu kandideerida ning esita avaldus kodulehel enne 15. oktoobrit.

TEADUSTALENT: Teadustalendi kategoorias tunnustame täppisteaduste valdkonnas silmapaistvaid noori. Siia alla kuuluvad näiteks matemaatika, programmeerimine, joonestamine, füüsika, keemia, bioloogia ja loodusõpetus. Kui numbrite maailm paneb Sinu silmad särama ning ükski valem ei ole liiga keeruline, siis on see kategooria just Sulle! Hindame tulemusi olümpiaadidel ja konkurssidel, punkte antakse vastavalt konkursi olulisusele ja kohale, mis saavutati.

ETTEVÕTLIKKUSTALENT: Ettevõtlikkustalendi kategoorias tunnustame noori algatuste eest, mis muudavad maailma toredamaks ja paremaks paigaks. Kui oled organiseerinud mõne eriti vahva sündmuse, pannud aluse mõnele ühiskondlikule liikumisele või õpilasfirmale, siis võib just Sinust saada ettevõtlikkustalent! Kandideerimiseks on vaja esitada lühike ülevaade projektidest, mida juhtisid või milles osalesid (maksimaalselt 2 A4 lehekülge). Kirjuta ülevaates oma ettevõtmisest: mis on projekti eesmärk, kellele see on suunatud ja millised on olnud ettevõtmise senised tulemused. Eriti tore kui lühikese kommentaari lisaks omalt poolt ka mõni projektist osa saanud inimene!

SPORDITALENT: Sporditalendi kategoorias tunnustame silmapaistvate sportlike tulemustega noori. Lisaks jooksmine ja korvpallile kuuluvad siia kategooriasse ka näiteks male, võistlustants, suusahüpped ja kardisport. Kui tegeled mõne spordialaga ja leiad end ikka ja jälle pjedestaalilt, siis ehk oled just Sina sporditalent, keda otsime? Hindame tulemusi erinevatelt võistlustelt ja rahvaspordiüritustelt. Punkte antakse vastavalt võistluse olulisusele ja kohale, mis saavutati.

KULTUURITALENT: Kultuuritalendi kategoorias tunnustame neid, kes tegelevad kaunite kunstidega. Sa võid mängida mõnda pilli, laulda kooris või juhatada orkestrit. Või siis hoopis tegeleda klassikalise maalimise, linoollõike, filmikunsti, tantsu või näitlemisega. Kui Sul on kultuurivaldkonnas ette näidata silmapaistvaid tulemusi, siis on see kategooria just Sinule! Kandideerimisel saada meile kindlasti ka näiteid oma töödest või esinemistest.

HUMANITAARTALENT: Humanitaartalendi kategoorias tunnustame neid, kes on meistrid keelte, ajaloo, filosoofia, geograafia, psühholoogia, eetika, kultuuriloo, majanduse, poliitika või õiguse valdkonnas. Kui raamatukogus tõttad esimesena just neil teemadel kirjutavate teoste juurde ning Sinu sagedasemad internetiotsingu märksõnad on näiteks “Sokrates”, “Bonaparte” või “Freud”, siis võib just Sinust saada humanitaartalent! Hindame tulemusi olümpiaadidel ja konkurssidel, punkte antakse vastavalt konkursi olulisusele ja kohale, mis saavutati.