Räägi lähemalt, millega Sa konkursil Tulevikutalent 2014 silma paistsid?
Saavutasin esikoha sporditalendi kategoorias. Tegelen juba maast madalast autospordiga ning küllap jäin siis aktiivse noorena silma. Remondin ja tuunin ise autosid ning sõidan rallit. Osalesin ka enda valmistatud mudelautoga „Monster Truck 2014“ konkursil, kus saavutasin teise koha.

Mis Sind rallispordini viis?
Minu isa sõitis off-roadi, seega olid mul näpud varakult õlised. Huvi tekkis mul 4-5-aastaselt, aga võib-olla isegi varem.

Noorte huvid muutuvad sageli, üks hobi asendub teisega... Kas Sinu kirg oma valdkonna vastu on pärast tiitli saamist jahtunud või pigem vastupidi?
Kaugel sellest! Minu huvi autospordi vastu on süvenev. Iga aasta ja iga võistlusega tunnen üha enam, et see on minu maailm

Millega oled nüüd tiitlijärgsel aastal tegelenud?
Olen osalenud edukalt mitmetel autoralli etappidel Eestis ja Lätis. Auto24 Rally Estonia, mis oli Euroopa karikasarja kuues etapp, oli kindlasti üks kõrghetki, seal sõitsime end klassis ERC 3 kuuendaks. Viimane Eesti meistrivõistluste etapp autorallis seisab nüüd sel nädalavahetusel Saaremaal ees. Sinna läheme kindla mõttega anda endast parim ning ralli lõpetada.

Millistest saavutustest unistad?
Sean endale kõrgeid sihte. Hetkel on rallispordiga seotud unistused tehasemeeskonda pääsemisega. Loodan väga, et suur töö ja paljude toetajate panus aitavad mul selle eesmärgi saavutada.

Mida Tulevikutalent konkursilt saadud stipendiumiga pihta hakkasid?
Tasusin stipendiumi eest peaaegu kahel rallil stardimaksud.

Mida teie jaoks üldse sõna “talent” tähendab?
Talendile on kindlasti kaasa antud mingi anne, aga kõvasti tööd peab ka tegema.

Kes on teie suurimad eeskujud?
Kahtlemata Markko Märtin, kes on eestlastest olnud kõige edukam rallisõitja. Tehniliselt olen ka palju õppinud Venemaa sõitjalt Aleksey Lukyanukilt. Vaatan tema videosid ja püüan sarnaseid sõiduvõtteid kasutada.

Mida soovitate noortele, kes kõhklevad, kas osaleda tänavusel tulevikutalendi konkursil?
Ei maksa kahelda, soovitan kindlasti osaleda. Alla ei tasu anda, proovima peab.

Kandideerimine tänavusel konkursil Tulevikutalent 2015 kestab 15. oktoobrini. Kandideerimisavalduse saab täita kodulehel www.tulevikutalent.ee. Maxima Eesti poolt ellukutsutud konkursile oodatakse andekate noorte taotlusi viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent. Konkursi stipendiumifond on 12 000 eurot. Stipendiumikonkursi žüriisse kuuluvad AHHAA teaduskeskuse juht Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar, muusik Tomi Rahula ning Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindaja on Ty Lehtmäe.