„Soovime, et konkurss „Kokatädid tööhoos“ aitaks väärtustada koolikokkade igapäevast tööd ja panust tervislike koolilõunate valmimisel,“ lausus Tervise Arengu Instituudi projektijuht Reelika Viitamees. „Õpilased võiksid mõelda, millise suure töö kokad enne ära teevad, kui toit lauale jõuab või millest koosneb koka tööpäev ning oma mõtted ja ideed kas pildile või videole jäädvustada. Konkursitööd on hea tagasiside võimalus, et positiivset esile tuua ning märgata, millega edaspidi arvestada,“ lisas projektijuht.

Eelmisel aastal oli konkursi teemaks „Minu unistuste söögivahetund“ ja sellel osales 167 tööd. Laekunud tööd näitasid, et õpilased peavad neid ümbritsevat keskkonda oluliseks ja tahavad ise selle kujundamisel aktiivselt kaasa lüüa. Palju disainiti mööblit ning sageli kujutleti end söögivahetundi pidamas kas mere ääres või palmide all.

Konkursitööde esitamise tähtaeg on 29. oktoober ja parimad tööd valitakse välja 29. novembriks.

Konkursi tingimused leiab veebilehe www.terviseinfo.ee rubriigist „Võistlused“. Töid hinnatakse ja auhinnad antakse välja kolmes vanuserühmas: 1.-4. klasside, 5.-9. klasside ja 10.-12. klasside kolm paremat.

Paralleelselt õpilaste loovtööde konkursiga toimub ka kooli sööklaperele mõeldud võistlus „Parim Koolisöökla 2010“, mille finaal toimub juba 28. oktoobril toidumessil Tallinn FoodFest 2010.