Jonatan Pitre kannatas haruldase nahahaiguse Epidermolysis Bullosa (EB) käes ja elas kogu oma elu piinavates valudes, iga puudutus tekitas ta nahale valusad villid. Kanada teismeline oli üks 17 000-st inimesest maailmas, kes arstide poolt üheks kõige piinarikkamaks tõveks peetava haiguse käes kannatab.

Kohalik väljaanne Ottawa Citizen kirjutas, et Jonathan ei saanud ennast isegi sügada ilma nahka lõhkumata, kuid siiski unistas ta hokimängijaks saamisest.

Jonathan tegi oma elu eesmärgiks haiguse kohta teadlikkust kasvatada, ta jagas oma lugu internetis ja kogus EB uurimise jaoks nii palju raha, kui suutis. Haiguse vastu pole ravi ja oodatav eluiga on 25 aastat.

Imikuna ei saanud Jonathan isegi roomata, sest see rebis naha tema jalgade pealt maha. Pärast noormehe surma postitas Twitterisse südamliku järelhüüde Kanada peaminister Justin Trudeau.

"Jonathan Pitre oli kangelane selle sõna igas tähenduses - vapper ja otsustuskindel võitleja, kes rühkis edasi läbi iga keerulise väljakutse ja kes inspireeris paljusid teisi," kirjutas Trudeau.

Vaatamata sellele, et noormees kannatas kogu elu piinavate valude käes, isegi magades, jäi ta ise elu suhtes positiivseks.

"Sa ei peaks alati mõtlema selle peale, mida sul ei ole. Mõtle sellele, mis sul olemas on. Mõtle õnne üle enda ümber. Mõtle armastusele, ära keskendu negatiivsele. Mõtle positiivsele ja nii oled sa õnnelik inimene," oli Jonathani enda elufilosoofia.

Raskest haigusest hoolimata sai Jonathani ema temaga koos ka lõbutseda - koos käidi jalgrattaga sõitmas, uisutamas. See kõik valmistas noormehele palju valu ja lõhkus ta nahka, kuid ema sõnul ei kurtnud poeg mitte kunagi.

Ettevaatust, allpool olev video võib olla häiriv!