Turisti jaoks on kohapeal hinnad üpris odavad, seda ka narkootikumide puhul. Tõsi, "odav" on suhteline mõiste. Nende tarbimise hind võib olla väga kallis: tõenäoliselt just narkootikumide tarvitamise pärast surid nädalavahetusel seal kaks eestlast. Meedias on kajastatud, et noormeeste pöörane peoöö päädis sellega, et tarbiti ka narkootikume, mis olid otsesõnu rämps. Ukraina portaal vgorode.ua vahendas, et hukkunute toast leidsid politseinikud mitu pudelit õlut ja vahuveini, lisaks paki valget värvi kristalset ainet, toruks keeratud kupüüre, millel olid selle sama aine jäägid ja mitu tühja tugevatoimelise ravimi lehte. Seltskonna kolmas liige on praegu haiglas, tema seisund on raske.

Kas tõesti on Odessas narkootikumid väga kättesaadavad ja nende kvaliteet (kui narkootikumide puhul taoline sõna üldse paslik) kehv? Küsisin seda ühe sõbra käest, kes käis Odessas mullu suvel. Ta muigas ja rääkis, kuidas läks ööklubisse Ibiza ja tualetis lähenes talle üks mees, kes uuris, kas oleks ehk soovi veidi kraami (staff - toim) saada. Sõber muidugi keeldus.

Ukraina meediast võib lugeda, et üle riigi on narkootikumidega probleeme ning politsei käed jäävad lühikeseks. Ka CNN kajastas mõni aeg tagasi, et Ukraina on Euroopas eesotsas ka selle poolest, kui palju on seal HIV positiivseid.

Hinnad on üldiselt odavad, kuna nagu ka enne mainitud - müüakse ka totaalset rämpsu, mis eluohtlik. Peomöllus kipub see ununema. Kes tahab pidutseda, siis on Odessa ideaalne ja taskukohale. Kui peosaarel Ibizal tuleb ööklubides pileti eest käia välja circa 50-60 eurot ja joogid maksavad vähemalt 10-15 eurot, siis samanimelises ööklubis Odessa linnas on summad märgatavalt väiksemad. Näiteks homme astub seal lavale Hurts ja pilet maksab umbes 21 eurot.

Möödunud nädalal esines seal Armin Van Buuren.

Suuri ööklubisid on seal mitmeid. Traagiliselt hukkunud eestlased käisid ööklubis ITAKA. TripAdvisori foorumist leiab postitusi, kus räägitakse, et seal näeb palju pidutsejaid, kes selgelt narkootikumide mõju all. Väidetakse ka, et töötajad üritavad inimesi haneks tõmmata ja nende rahakoti tühjendada. Üks mees kirjutas, et kaunid neiud pakkusid talle jooke ning hiljem küsiti paari kokteili eest 180 dollarit (155 eurot). Sarnaseid kogemusi jagasid postituse all teisedki.

Näiteks gramm kokaiini maksvat ühe kohalkäinu sõnul circa 120 eurot. Hind on muidugi suhteline ja ilmselt küsivad diilerid raha nii kuis juhtub: kui ikka paistab, et inimene on väga purjus, siis küsitakse kordades rohkem. Rämpskraami saab kindlasti kätte odavama hinnaga. Väga populaarne on linnakeses ka Arcadia rand, kus ka mitmeid kohvikuid. Rannaski tarbitakse rohkelt alkoholi ning isegi öösel pärast ööklubide sulgemist suunduvad paljud sinna pidu jätkama.

Enne Krimmi annekteerimist oli Odessa ka Venemaa staaride lemmik. Nad esinesid seal sageli ja käisid niisamagi puhkamas. Näiteks sattus sinna tihti ka Alla Pugatšova.

Ilmselt käiakse puhkamas vahel nüüdki, ent kontserdilavale vene artistid oodatud pole. Mullu mais pidi ööklubis Ibiza esinema popstaar Svetlana Loboda (alloleval pildil), ent kontsert jäeti ära. Nimelt olid enne seda suured meeleavaldused ning kardeti, et ka kontsert läheb käest ära ning keegi võib teda rünnata. Kontsert tühistati vahetult enne etteastet, lauljatar oli juba hoones sees. Kuna ta pelgas, et vihased inimesed tulevad talle kallale, lahkus ta tagauksest ja seejärel sõidutati ta minema paadiga (klubi asub mere ääres).

Vestlesin ühe tuttavaga, kes käis Odessas paari kuu eest. Ta märkis, et Ukraina lippe näeb tänavapildis palju ja kohalikud on oma kodumaa üle uhked, pidades venelasi võõrjõuks, kes vägivalla abil võttis tüki Ukrainast. Mis aga puutub ööklubikultuuri, siis see tuttav ütles, et temast läks see Odessa täiesti mööda. Nimelt on linnal ka teine külg: peoturistide kõrval käivad paljud inimesed seal ikkagi perepuhkusel. Ööklubis Instagrami tarbeks selfie'ide tegemise asemel kõnnitakse Potjomkini trepil või võetakse plaažil päikest.

Odessa